maciek127 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 jak oceniacie tą sztukę http://otomoto.pl/renault-scenic-szwajcari...-C16798483.html dużo pali ten silniczek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Taki model miał CAPOMAN , skontaktuj się z nim i poznasz wszystkie strony tego silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Taki sam jak mojej mamy, tylko bogatszy o nawigację. Coś było robione z tyłem, zderzak się różni kolorem przy lewym błotniku, pogniecione narożniki, brak śruby przy prawej tylnej lampie, brak tylnej półki (przy uchylnej szybie koszt 200-300zł), zniszczona przednia wewnętrzna klamka pasażera, uszczelka tylnej klapy wymęczona. Podgrzewana przednia szyba :) Sprowadzony ze Szwajcarii, a zderzak z naklejką CH :) Spalanie: trasa - można zejść do 8,2l bez zamulania miasto do 12l średnie u mojej mamy wychodzi poniżej 10litrów, myślę, że przy tej budzie i osiągach to jest niezły wynik. Co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Podgrzewana przednia szyba tego szukam, reszta to focusy, tak popatrzyłem i pomyślałem że coś musi być nie tak bo stoi Scenic od lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Sprowadzony ze Szwajcarii, a zderzak z naklejką CH :) Chyba nie kąsam żartu, skoro jest ze Szwajcarii to co ma mieć naklejone? SE?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 MiszaElk, nie kąsasz żartu bo mi nie wyszedł :) Przepraszam za pomyłkę, całkowite fo-pa, pomyliłem kraje :) maciek127, to auto może być mocno zniszczone, dlatego nikt nie chce go wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Do tego co napisał megane... tyłki tylnych foteli bardzo zniszczone, może polski hydraulik go używał w Szwajcarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbol Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Coś było robione z tyłem, ? Podzielam pogląd, nie wiem czy o tym samym myślimy ale brakuje mocowania/wkręta górnej czarnej części zderzaka (narożnika) z prawej strony i mam wrażenie, ze dolna część zderzaka jest pofalowana. Pewnie wystarczy zajrzeć pod spód i do wnęki koła zapasowego i wszystko będzie jasne :) Spalanie: trasa - można zejść do 8,2l bez zamulaniamiasto do 12l średnie u mojej mamy wychodzi poniżej 10litrów W trasie raz udało mi się zejść do 7,8 l/100 km ale jazda b. ekonomiczna :) normalnie to 8 do 8,5 litra. Miasto-jak wyżej. Średnia na komputerze z ostatnich 2,5 tys km to 9,1 l/100 km (ok. 60 procent trasa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 ja będę szukał obojętnie jakiego scenica(i nie tylko) byle miał przednią szybę podgrzewana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 nie wiem czy o tym samym myślimy ale brakuje mocowania/wkręta górnej czarnej części zderzaka (narożnika) z prawej strony Dokładnie to miałem na myśli. Śruba w tym miejscu przechodzi przez czarny plastik i zderzak właściwy. ja będę szukał obojętnie jakiego scenica dCi też? Dlaczego pytam? Dlatego, że dCi po chipie będzie bardzo fajnie jeździć, 120KM wystarczy, natomiast jeżeli benzyna to 2.0 z powodów wymienionych wyżej. Ja mam akurat możliwość wystawienia oceny jednemu i drugiemu silnikowi i ocena jest bardzo dobra. dCi - wyższa kultura pracy, F4R - osiągi. Spalanie w jednym i w drugim są na akceptowalnym poziomie. F4R dobrze znosi gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 F4R dobrze znosi gaz. to mnie bardzo cieszy :) :) maciek127 napisał/a:ja będę szukał obojętnie jakiego scenica ale musi mieć tą grzejąca szybę z przodu :) :) [ Dodano: 2011-01-12, 16:56 ] znalazłem teraz taką http://otomoto.pl/renault-scenic-zamiana-n...-C16128472.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ktoś na jednej z ocen (przed zakupem) kłócił się ze mną o tą naklejkę na przednim pasie, a tu proszę bardzo jaka normalna, są również naklejki na bokach przednich lamp, sprawdź czy data na nich jest przybliżona do daty auta, musi być ten sam rok. Zwróć również uwagę na działanie otwarcia szyby tylnej klapy oraz na współgranie "pilota" z radiem, bo nie jest fabryczne. Ogólnie ładny, ciężko zauważyć jakieś nierówne szpary, może inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Przewody elektryczne na wierzchu, brak osłony silnika i wydaje mi się, że hak jest pomalowany na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Hak to pestka, może podkładem, ale te przewody przy lampach to faktycznie bez "peszla". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 To co wyżej plus brak osłony silnika, brak uszczelki na prawym błotniku pod maską (na lewym jest). Radio takie było z fabryczną nawigacją. Podgrzewana przednia szyba to przydatna rzecz, ale nie użyłbym jej jako wyznacznika przy zakupie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi