Damiano919191 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam. Może to nie jest problem ale przeszkadza w użytkowaniu mój scenic 1.6 16v z 2003 pracuje na biegu jałowym mniej więcej na obotach 600 , dało by sie to zwiększyć bo mieszkam na drogach nie utwardzonych i zdarza się ze zgaśnie bo dodam za mało gazu , dało by się przestawić tak na 900 ?? i jak to zrobić potrzebny jest jakiś komputer czy coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Prawidłowe obroty biegu jałowego to 750 +/_50 rpm. Nie jestem w tej chwili pewien ale wydaje mi się, że można to ustawić tylko na CLIP-ie. Ostatecznie możesz spróbować na zimnym silniku odłączyć akumulator, potem odpalić silnik bez gazu i poczekać aż osiągnie temperaturę. Być może ECU sam sobie to ustawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Obroty można podnieść na CLIPie, ale moim zdaniem coś jest nie tak u Ciebie i trzeba doprowadzić silnik do ładu, a nie tuszować usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano919191 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Ciekawe co mogło się popsuć , czasem jest tak na zimnym silniku odpalam dochodzi tak do 600-700 obrotów i gaśnie odpalam odrazu drugi raz i już chodzi normalnie a jak nie chcem żeby zgasł to dam mu troche gazu do 1100 poczekam chwile zeby sie minimalnie rozgrzał i jest ok , pozatym wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 A czujniki temperatury silnika jak się czują? Może któryś przekłamuje? Na forum znajdziesz tabele, w których znajdziesz zależność temp/rezystancja. Może warto sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi