arti249 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Nie wiem czemu ale wyłącza się jedna z cewek gdy nagrzeje sie silnik nie ma w ogóle iskry na świecy i napięcia na cewce .. Ostatnio też miałem takie coś ale przeszło , lecz znowu robi takie jaja [ Dodano: 2011-01-18, 23:27 ] A jak ostygnie silnik to chodzi normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centurion Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Cewka siada poprostu. To czesta przypadłość. U mnie tez takie objawy były jak piszesz doszło do tego ze jazda była na 2 garki a na koniec nie umiałem odpalić już auta. Wystarczyło wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgo76 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam, w moim samochodzie też padła cewka, tylko nie wiem jak sprawdzić która, może wymienić i sprawdzać czy to ta, bo na gazie nie ma jazdy dgy tylko silnik złapie troche temperaturę, a na benzynie są wysokie obroty, na zimnym jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Pawgo76, rozumiem, że masz 1.6 8V (popraw profil). Na uruchomionym silniku odłączasz po kolei kable od świec i jak nie wyczujesz różnicy w zachowaniu silnika to znalazłeś padniętą cewkę. Oczywiście, po odłączeniu przewodu, jak silnik zacznie gasnąć to kabel podłączasz z powrotem. Po kablu dojdziesz do cewki, są ich dwie sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mYst1c Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Tylko kolego broń cię panie Boże odłączać tego gołymi rękami,najlepiej poluzuj przewody na zgaszonym silniku,uruchom i za pomocą płasko-szczypiec oddalaj przewód od świecy,reszta jak pisał kolega powyżej. Sprawna cewka wytwarza napięcie rzedu 10tyś Volt,dostać taka iskrą boli :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgo76 Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Witam, nie wiem czy pomogło u ciebie zmiana cewek, bo u mnie nie, nowe cewki i dalej to samo, mam chyba coś z elektryka, a może coś sie przegrzewa, bo nawet czasami jak puszcze gaz albo dodam wtedy łapie większe obroty i czuć tak jakby dostał więcej prądu na świece, ale są wysokie obroty, a na gazie nie chce jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi