adiosse Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam Mój problem polega na tym że nie mam oporu przy kręceniu kierownicą i słyszę jakieś zgrzyty. Kiedy odkręcam na proste koła to kierownica jest za każdym razem w innym położeniu. Jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 adiosse, z opisu wygląda na maglownicę do natychmiastowej wymiany. Ja autem w takim stanie bałbym się wyjechać z garażu, nawet nie wspominam o wyjeździe na drogę. :shock: Na razie tylko zgrzyta, za niedługo układ kierowniczy będzie żył własnym życiem i pojedzie gdzie będzie chciał, niezależnie od ustawienia kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiosse Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 tez się boję heh ;/ masz rację już auto muszę ciągle poprawiać podczas jazdy i myślałem że to wina tylnego zawieszenia ale już wiem w czym problem eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 adiosse, będziesz miał ładny wydatek, bo maglownica z wymianą do tanich nie należy z tego co wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiosse Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 mam wujka mechanika zawsze to on robi mi wszystkie naprawy, a maglownice planuje kupić używaną, z tego co patrzyłem na allegro to do 450zł powinienem się wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 to lepiej dołuż i kup regenerowaną,bo nigdy nie wiadomo co kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 albo zregeneruj swoją maglownicę, może wyjdzie taniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiosse Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 jestem z okolic białegostoku może ktoś się orientuje czy gdzieś tu w okolicy regenerują maglownice , a druga sprawa jakie są mniej więcej koszty regeneracji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Tu masz coś koło ciebie http://www.jowisz-auto.pl/. Ale koszt będzie pewnie 500-600 zł. Ja jak wymieniałem to udało mi się kupić używkę dość tanio bo za 200 zł. I miałem to szczęście, że na niej były prawie nówki drążki kierownicze i końcówki drązków, więc troche zaoszczędziłem. Przy okazji rada, jak będziesz wymieniał to zwróć uwagę na stan swoich drążków, końcówek, sworzni wahacza (można wymienić) za jednym razem, bo dopiero wtedy ustawienie zbieżności ma sens (musisz to zrobić - koszt jakieś 60 zł). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiosse Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 te części które wymieniłeś mam dobre bo jak wspomniałem mam wujka mechanika więc miałem systematycznie wymieniane lecz aktualnie niema go w kraju dlatego pytałem tu na forum, a regeneracją i tak on się nie zajmuje [ Dodano: 2011-01-23, 17:24 ] i jeszcze takie małe pytanie czym się kierować przy kupnie używanej maglownicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Hmm, chyba jedyna sprawa, to czy masz SMI czy TRW - różnice masz na zdjęciach powyżej, potem na kanał i trzeba porównać (ja tak zrobiłem) - nie powinno być kłopotów z odróżnieniem . Co do kupna na allego - to ciężej, ja poprzeglądałem wszystkie dostępne, wybrałem z dość niską ceną, poszczęściło się i tyle. Choć zwykle w razie kłopotów można zwrócić, tak ma napisane większość wystawiających. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi