Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Laptop na 18tkę

rav85

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem kupić dla siostry na 18tkę laptopa do max 2000zł ale nie wiem dokładnie na co się zdecydować, może ktoś z Was ma jakąś propozycję?

Ja rozważam:

http://allegro.pl/packard-bell-tk83-p320-4...1409948135.html

Gdyby to był brat to łatwiej byłoby wyczuć preferencje :-D podstawa to do czego będzie wykorzystywany ten laptopik. Jeżeli internet, komunikatory, fotografia to bez problemu będzie można coś skompletować ;-) chyba, że Twoja siostra lubi pogiercować no i zależy jeszcze w co wtedy inaczej pokombinujemy :-D

Brak systemu operacyjnego to +,..........

Edytowałem treść posta, wycinając podpowiedź działania niezgodnego z prawem. :mrgreen: - gojgien

niech kupi np. Acera, Samsunga czy Lenovo , coś co jest dobrze wykonane, bo ja niestety mam wypasionego Asusa ale nie mam 3klawiszy, i zepsutą matryce i jeszcze się przegrzewa, szajs. Ni mo mnogości bajerów w laptopie i tak ich nie używam.

na 99% decyzja padła na:

http://allegro.pl/hit-asus-k50ie-k50-t3300...1414661677.html

Siostra nie gra w gry (chyba ze przeglądarkowe), lapek ma być do internetu, zdjęć filmów i szkoły przy okazji :mrgreen:

No i ma się podobać jako prezent na 18tkę

A może ASUS EeePC 12" ?

Dla kobietki jak znalazł i są dostępne różne kolory obudowy. Ja bym do tego dokupił zgrabna mysz bezprzewodową za 70-90 PLN i taaadaaa! :mrgreen:

Ja bym wybrał coś takiego na prezent:

1. Asus Eee PC 1215P - czarny

2. Logitech Wireless Mouse M215 Black

rav85, myślę, że to dobry wybór, mam również ASUSa K50 z tym, że już rocznego, więc ma mniejszy dysk 250GB, 2 GB RAM i procesor chyba 1,8 GHz.

Jeździ ze mną wszędzie, bateria wytrzymuje ok 2 godz. oglądania filmów. Generalnie nie gram. Służy mi do pracy i internetu. Nie narzekam.

Jedyny mankament jaki zauważyłem to mała odległość od siebie gniazd USB. Jest problem z włożeniem dwóch pendraiwów. Ale kupiłem HUB USB i nie ma problemu.

Malykubek, :mrgreen:

Jedyny mankament jaki zauważyłem to mała odległość od siebie gniazd USB

Ja mam Sony VAIO z wyższej polki a żona przeciętnego i w obydwu jest to samo więc to nie tylko ASUS ;-)

ASUS już zamówiony i jutro odbieram go osobiście bo mam tylko 50km do sklepu więc lepiej osobiście posprawdzać wszystko, do tego mysz kolor nr 6:

http://allegro.pl/mysz-logitech-wireless-m...1418372336.html

oraz torba:

http://allegro.pl/torba-gecko-do-laptopa-d...1421657425.html

A może ASUS EeePC 12" ?

Dla kobietki jak znalazł i są dostępne różne kolory obudowy. Ja bym do tego dokupił zgrabna mysz bezprzewodową za 70-90 PLN i taaadaaa! :mrgreen:

A wiesz jakie męczące jest przeglądanie internetu albo pisanie jakiejś pracy na 12" ?:-D

Taki komputer jest dobry w podróż, ale do domu, dużo lepiej sprawdza się 15,4 , bo 17" to już za dużo.

Widzę, Rav85, że Cię przekonałem wczoraj :-D

lo0ol, przekonałeś - z innego źródła kupione bo bliżej ale posłuchałem rad - wygląd też nie jest najgorszy.

Co do mniejszych laptopów to zona ma 10" ale jest to sprzęt do torebki na wyjazdy a w domu ma 16" z haczykiem

A wiesz jakie męczące jest przeglądanie internetu albo pisanie jakiejś pracy na 12" ?:mrgreen:

Taki komputer jest dobry w podróż, ale do domu,

to się go podłącza pod monitor 22" i klawiaturkę wireless i jest wypas. A tachanie wszędzie ze sobą 15" wcale nie jest fajne

brejq, to raczej nie do 2 tys, bo w takiej 12" zabawce

A) brak napędu optycznego, nie obejrzysz, żadnego filmu na DVD

:mrgreen: ogólnie sporo gorsze parametry

C) monitor + mycha lekko 700 zł

D) brak karty graficznej w zdecydowanej większości netbooków

E) tachaj ze sobą monitor 22" do każdego pokoju w mieszkaniu, chyba, że chcesz mieć laptop stacjonarny (to tak trochę na wyrost)

Jeśli nie podróżujesz codziennie, to moim zdaniem 12" jest duuużo mniej praktyczny.

Przecież główne założenie lapka to właśnie podróżowanie, a nie przenoszenie go z pokoju do pokoju, czy chodzenie z nim do kibla :-D Teraz jakaś taka dziwna moda panuje, że wszyscy chcą lapka, bo tak - nie kumam tego ;-)

Co do dvd, to jak moja nagrywarka padła to wbiłem się na allegro i pierwszą aukcją z brzegu była nagrywarka dvd zewnętrzna na usb. Firma LG - koszt 50 zł :mrgreen:

Zresztą kto jeszcze ogląda filmy na płytach dvd używając kompa?? Kino domowe. Jako nośnik informacji też się nie sprawdza dvd bo flashe 8gb od 40zł się zaczynają.

Co do parametrów to sorry, ale do netu, FB, zdjeci filmów etc w zupełności wystarczy netbook. A dotatkowo baterie działaja sporo dłużej

Używanie tego lapka co podałeś do tych zastosowań to taki overkill delikutaśny :-D

Przecież główne założenie lapka to właśnie podróżowanie, a nie przenoszenie go z pokoju do pokoju, czy chodzenie z nim do kibla :mrgreen: Teraz jakaś taka dziwna moda

panuje, że wszyscy chcą lapka, bo tak - nie kumam tego ;-)

już ci tłumaczę.

Ja na ten przykład wolę mieć mniejsze urządzenie, które nie zajmuje miejsca i w każdej chwili mogę go zabrać gdzie tylko dusza zapragnie. Nie zawala mi pokoju monitor, skrzynka i dodatkowe urządzenia zewnętrzne... jak potrzebuję, chowam do szuflady i tyle :-D.

Po to mamy wybór 8-) .