adamn998 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam Wszystkich! Zamierzam w najbliższym czasie dołączyć do grona właścicieli Renault, mam już upatrzonego Scenica II 1,6. W sobotę wybieram się go oglądnąć, może na podstawie ogłoszenia coś podpowiecie? Czy warto jechać? Czy cena troszkę nie za mała Wam się wydaje? http://otomoto.pl/renault-scenic-1-6-16-lu...-C16377847.html Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie! [ Dodano: 2011-02-04, 00:22 ] Rozważam jeszcze Megane II kombi 1,6 http://otomoto.pl/renault-megane-grand-ture-C17100392.html Właściciel przesłał mi dzisiaj jeszcze zdjęcia min. dodatkowo silnika, zastanowiło mnie jedno a mianowicie brak wygłuszenia maski silnika, czyżby Meganki nie miały? Dziwne trochę dla mnie. Poradźcie proszę czy warto jechać 400 km? Bo z rozmowy z właścicielem wynika że wszystko jest ok ale czy aby na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Za wiele z tych fotek wyczytać nie można. Wizualnie nie ma się do czego przyczepić, przebieg poprawny jak na ten rocznik a czy prawdziwy Jedynie ten czarny podłokietnik wydaje mi się dokładany z innego sceniola. Jest fabryczny ale chyba powinien bardziej pod kolor tapicerki być dopasowany, jakby z nim z fabryki wyjechał. Radio dokładane, bez pilota pod kierownicą, wiec i wyświetlacz od radia będzie martwy. Dogadaj się z komisantem, by go na "ścieżkę zdrowia" do ASO zabrać. Kosztuje niewiele w stosunku do ceny, (obecnie ponoć w granicach 300 zł) a wiele się dowiesz. Co do kombiaka, zasada ta sama ASO Jednak z mojego doświadczenia gwarantuję, że sceniol jest bardziej wygodny, a jak nim pojeździsz to do niskiej osobówki nie będziesz chciał wracać. Ja już 2 sceniola dosiadam. Niedawno miałem ten sam dylemat, Laguna II mnie wyleczyła z niskiego siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamn998 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 No fakt nie zwróciłem uwagi na ten podłokietnik. Niech będzie jaki chce byleby nie różowy ale niech samochód nie będzie bity. Dla mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo i chodzi głównie o to żeby nie było np. jakiejś Wyborczej zamiast poduszek. A to podobno w ASO nie stwierdzą na 100%. Tak czy tak ze strony komisanta nie ma problemu jeśli chodzi o "ścieżkę zdrowia" w ASO. Papiery ponoć wszystkie są i serwis był na bieżąco w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 adamn998, dopisałem do poprzedniego posta przeczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamn998 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 dzięki za porady i opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 adamn998, szkoda, że tak późno wstawiłeś te auta do opiniowania. Teraz ruch na forum niewielki, jak jest więcej czytających, to jest więcej opinii i dokładniejsze oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 jakaś uboga ta wersja: - podłokietnik szkaradny nieoryginalny - brak fabrycznego radia + sterowania z kierownicy - brak tempomatu polskich właścicieli miał conajmniej dwóch już. nie wiem czy przypadkiem nie jest to SCII znajomej, bo miała sprzedawać, a po numerach rej. tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamn998 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 właścicieli ponoć 2 miał, podłokietnik sprawdzałem już na allegro to z 400 trzeba dać, z tempomatem nigdy nie jeździłem ale to chyba fajna sprawa a jego brak wcześniej czy później da mi się we znaki, nie wiesz dlaczego go sprzedaje prawdopodobnie Twoja znajoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 ja nie wiem na 100% czy to jej wózek, ale z rejestracji kojarzę, że miała bardzo podobną. będę wiedział na 100% w poniedziałek, bo dryndnę do niej. jeśli to jej auto, to ZTCW ona wszystkie naprawy robiła w ASO, nawet wymiana licznika za ponad 1kPLN, bo się jej resetował zapytam i dam znać P.S. sprawdzałem. to właśnie ten pojazd był jej. potwierdzam, co pisałem wyżej - z każdą usterką jeździła do serwisu, a "ostatnio" wymieniała licznik i kpl. rozrząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamn998 Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Dzięki Kolego ale wyobraź sobie, że dzień przed moim wyjazdem tzn. w ostatnią środę okazało się, że auto zostało sprzedane! :evil: Szkoda, że nie pomyślałem o jakiejś rezerwacji :-( Szukam dalej [ Dodano: 2011-02-12, 23:44 ] Mam prośbę gorącą do Wszystkich o ocenę Scenica, może w końcu tego uda mi się kupić? http://otomoto.pl/renault-scenic-pelne-aso...-C17468146.html Z góry dzięki za wszystkie opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 nie ma: - tempomatu - climatronica - ksenonów - anteny radiowej (SIC!!) - HF gdzie jeszcze te dziadki w niemcowni żyją, że takie przebiegi kręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 mrarek, są takie w pic landzie. Tylny zderzak źle spasowany do obu błotników, przedni również - ma inny odcień, tu raczej nie ma tzw. refleksu z aparatu bo powiększałem wszystkie zdjęcia i tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamn998 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Czytając Wasze opinie stwierdzam, że jesteście Przegoście jeśli chodzi o pomoc i ocenę "na odległość". Ale w końcu od tego jest to forum, jeszcze raz dzięki za pomoc. Dzisiaj zadzwoniłem do gościa i choć to tylko 50 km ode mnie to stwierdziłem, że nie ma sensu tracić czasu. Lakier ponoć oryginalny na całym aucie, tylko dlaczego na pytanie odnośnie sprawdzenia w stacji diagnostycznej i ASO zaczęła się delikatna ściema? Czyżby autko całe malowane? A o takim szczególe jak antena (dzięki za zwrócenie uwagi) jakiś spec już zapomniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 mrarek, są takie w pic landzie. hehehe... dobre co do spasowania błotników - mój przedni ściągałem osobiście ok. 10 razy i już też nie leży idealnie, a na pewno bity i malowany nie był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 mrarek, wszystko się wyrabia, w końcu to tylko fantastik plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi