kolek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 jazlo1, a jakie ci przyrosty obiecali??? a tak pozatym to siedz przy nich jak ci robią zeby ci gotowca nie wgrali i powiedz ze interesujesz sie chiptuningiem i chciałbys widzieć i wiedzieć co i o ile podkręcili..., bo jezeli podbiją ci samo turbo to auto bedzie mocniejsze ale nie bedzie to to samo jakby całą mape zmienili łacznie z czasami i kontem wtrysku... poprostu chodzi o to żeby wykres momentu obrotowego był jak najbardziej płaski, bo jak bedziesz miał gwałtowne skoki momentu to ci sprzęgło siądzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazlo1 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 rozmowa przebiegla bardzo szybko bo gosc z ktorym rozmawialem mial drugi telefon i chyba rozmawial na dwa fronty ale dowiedzialem sie ile jest gwarancji,jakie sa terminy, jaka bedzie cena no i ile kuuni bedzie.powiedzial ze kolo 20.w poniedzialek zadzwonie jeszcze raz i dowiem sie wiecej szczegolow. aha kolek czy twoje zderzaki nabraly juz odpowiedniej barwy??jak tak to musze zobaczyc tego efekt.mamy taki sam lakier i jestem ciekawy jak ci dobrali albo dobiora kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 jazlo1, to spoko, poczekaj jeszcze z tym chiptuningiem chwilke , chyba ze ci sie bardzo spieszy, bo jak moze sprzedam felgi to zamówie nowe i akurat bede miał teraz kase na chiptuning, a pozatym to zadzwoń do TTC i sie dowiedz tam, bo jak powiesz bez faktóry to pewnie koło 1000zł weźmie, i to jest serio najlepszy koleś w okolicy i nie tylko... OT a co do zderzaków to straszna lipa z doborem, ale jak na 150 zł to jest super, w poniedziałek daję przód do profesjonalnego lakiernika i zobacze jak jemu wyjdzie... END OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazlo1 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ok no to czekam moze dostaniemy jakis rabat za 2 samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ja w przyszlym roku chce robic :/ szkoda ze teraz kasy nie mam na to, by juz trzy byly ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 deko taniej zrobią w G-LAB, z tym że to pod Łodzią. :-/G-LAB, w TDIkach są mega fachowcami i po taniości. Jak będzie z Renią nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 dzwoniłem do G-LAB i powiedzieli że z Renault to jest różnie, ale próbują (ponoć połowa nie chce się zrobić) umówiłem się na czwartek na wirusa :) dam znać jak będzie po wszystkim i rzeczywiście taniocha :) jak będę miał wykresy z hamowni to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Kto jest lepszy TTC czy Masters Tuning w/g mnie masters.....bardziej znany....bardziej profesjonalny....maja więcej projektów i doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spory Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 tu macie stronkę Masters'a http://www.tdi-tuning.pl/home.htm Bardzo ciekawa, pouczająca i fachowa. Polecam też forum - kompendium wiedzy o chiptuningu. Z tego co wiem Pan Marek bardziej ceni sobie VAGi, ale france na CR też już dłubał. W oddziale Masters'a we Wrocku (Jetronic) wołają za czipsa bodajże 1600 PLN. Teraz nędza z bryndzą w budżecie domowym, ale już po nowym roku... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 no i zrobiłem w g-lab`ie :D zadowolony jestem 3 godziny roboty i po wszystkim [ Dodano: 2007-08-24, 11:17 ] więcej pod: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2029 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 To ja może odgrzeję trochę "starego kotleta" żeby nie zakładać nowego tematu w kwestii chip tuningu w Krakowie. Swoją Megankę 2.0DCI eksploatuję już co prawda 6 rok, ale jakoś do tej pory nie udało mi się jej jeszcze zawirusować. Ponieważ pomysł ten falowo do mnie powraca co jakiś czas, to postanowiłem wreszcie go zrealizować. W związku z tym trochę poszperałem, poczytałem i zasięgnąłem języka "tu i tam" i jako wynik tych poszukiwań wyszło mi coś takiego: https://chiptuningpro.pl/ Koszt wirusa to 900zł (w tym 3 letnia gwarancja i ubezpieczenie). Miał ktoś z was bezpośrednią styczność? Ewentualnie jakieś info z drugiej ręki też mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Zorientuj się jeszcze u HEKO ile by za to wziął, ludzie z Lagun są z niego zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) No to wreszcie dopiąłem swego i po przeszło 5,5 roku użytkowania auta zrobiłem program. Dodatkowo przy okazji zdecydowałem się na wyłączenie EGR, no i muszę przyznać że różnica jest baaaaaardzo zauważalna. Auto nie straciło nic ze swojej charakterystyki, a reakcja na wciśnięcie gazu poprawiła się w całym zakresie obrotów. W sumie to nie wiem dlaczego zwlekałem z tym tak długo, bo przyjemność z jazdy oceniam na 150% w stosunku do serii. Dzisiaj, albo jutro zrobię skan wykresu i wrzucę w temat o moim aucie (o ile jeszcze wisi w użytkownikach). Marcin Dzięki za ofertę, ale bardziej zależało mi na zrobieniu indywidualnego programu pod moje auto i moje preferencje, niż wgraniu "bezpiecznego gotowca" Jak zwykle mam problem z dotrzymaniem terminu :P Dołączam wykres. Edytowane 13 Lipca 2016 przez Michał80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 50 KM na seryjnym IC? Ciekawe. Byłem tam i powiem szczerze, że podejście do BHP Panowie mają luźne :) Jaki nadmuch przystawili do auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 A gwarancja co obejmuje? Bo wszyscy mówią, że jest to gwarancja, że program się nie wysypie, ale jak padnie turbo, czy sprzęgło to już nie ich wina tylko zużycie. To tak z ciekawości napisz proszę co masz w 3 latach objęte gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi