slawek3178 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Witam kupiłem nie dawano scenica i mam uszkodzony panel lamki oświetlenia wnętrza z przodu a mianowicie jest podczerwień i osłona lampki ,ale nie ma ani gniazda na żarówkę w środku ani przełącznika tzn . w miejscu przełącznika jest dziura . Mogli byście mi poradzić czy dostanę te brakujące elementy czy muszę kupić cały panel może ktoś wie ile może kosztować taka używka ? A może ktoś z was ma taki panel to chętnie kupię . I ma jeszcze jedno pytanie - gdzie znajduje się moduł centralnego zamka , bo gość który przywiózł to auto z niemiec mówił że nie dziłało otwieranie z kluczyka i zamontował jakiś stary moduł od alarmu i tak zamykam drzwi poprzez ten moduł . A chciałbym to przywrócić do pierwotnego stanu . Wieci może do czego służy taki długi czarny przewód zakończony wtyczką okrągłą w której jest 13 pinów , ten kabel znajduje się u mnie w schowku w podłodze z lewej strony z tyłu? Napiszcie jeszcze do czego służa przyciski z tyłu po obu stronach wyjścia prądu pod tylnymi siedzeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 slawek3178, kup całą lampkę, to koszt od 40zł do 70zł (średnio, z dostawą), pasują także od Megane 1, nawet na szocie nie chcą na części. Na odpowiedzi w pozostałym temacie czekaj od innych, a i zmień opis Swojego profilu, bo wynika, że nie masz auta. Pozdrawiam. http://moto.allegro.pl/listing.php/search?...mp;category=620 Nie wiem czy czasem meganecoupe02 kiedyś nie chciał sprzedać, przeszukaj w naszym forum giełda > sprzedam. Nie wiem co to za przewód i przyciski, możesz jakieś zdjęcia wrzucić? Byłoby nam wszystkim łatwiej, może miał ukrytą zmieniarkę czy wzmacniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ad 1) nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Powinieneś mieć coś takiego Ad 2) nie ma czegoś takiego jak moduł CZ. Za wszelkie funkcję; światła, CZ, el. szyby itp odpowiada moduł UHC lub jak niektóry nazywają BSI AD3) Nie jest czasem od zmieniarki CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek3178 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedzi , u mnie jest panel podobny z tym że ja w miejscu tej kłódeczki ma chyba jak dobrze myślę oko podczerwieni ( a tak swoją drogą to do czego ona służy w scenicu) a co do centralnego piszesz że odpowiada za jego działanie inny sprzęt to w takim razie co radzicie od czego zacząć , co mogło się schrzanić że centralny z tego modułu od alarmu działa a z kluczyka nie chce zamykać drzwi ? Przycisk blokady z wewnątrz też działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 slawek, najlepiej daj jakieś fotki, coś trefny ten Twój scenic, bo w innym temacie piszesz o dziurach w podszybiu, a tu jeszcze lampka nie kompletna. Zaraz skoczę do swojego zrobić wnętrze lampki, to dorzucę tutaj. Strzałkami zaznaczyłem jęzorki - zatrzaski, naginasz do środka i wyjmujesz serduszko lampki. A tu serce lampki Zdjęcia słabe bo telefonem, ale ty powinieneś takie coś mieć, u mnie też nie świeciło, ale były pozaginane styki. Ja mam symbol kłódki, świeci się na czerwono kiedy zablokuję drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 w miejscu tej kłódeczki ma chyba jak dobrze myślę oko podczerwieni ( a tak swoją drogą to do czego ona służy w scenicu) Tak zgadza się, służy do umieszczenia odbiornika IR, Gdzieś w 99r. zmieniono piloty na radiowe w związku z tym obornik wyleciał. Poczytaj o kluczyku IR, kluczyk może być uszkodzony albo skończyła się bateria, albo uszkodzeniu uległ odbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek3178 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Powiem tak mój scenic ma trochę ubytków ale to drobnostki które małym kosztem sam zrobię , ale za to blacha oryginalne bezwypadkowa i podwozie jak na ten rocznik 97 to aż dziw że bez rdzy tylko jakieś małe rdzawki pod spodem , a z tego co widziałem jak szukałem autka to wszystkie miały już progi albo robione albo z dziurami, no i nie dałem za dużo boz opłatami wyszedl 6500 co w moich stronach jest niską ceną. A co do tej irdy to piszecie że współpracuje ona z kluczykiem czyli albo ten odbiornik albo kluczyk , a jak kupię cały ten panel lampki z podczerwienią to jedno będę mógł wykluczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi