Majszunio Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 hejka mam kolejny problem , prawie wszytskie zaroweczki oswietlajace przelaczniki itd mi nie swieca, czesc juz jakos wymienilem ale mam problem z tymi , dokladnie z przelacznikiem oswietlenia tylnej lampy (ten sam problem podejrzewam bede miec z blokada drzwi itd). To ma jakas zarowke ?? i gzie ?? zdjalem przednie przyciski ale nigdzie nie wiidze tam zarowki , moze sie ktos orientuje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 przelacznikiem oswietlenia tylnej lampy Można jaśniej. O który przełącznik chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majszunio Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 chodzi dokladnie o ten przycisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Nigdy go nie rozbierałem. Albo jest w nim żarówka 1,2W bezcokołowa albo siedzi w nim żaróweczka identyczna jak w przełącznikach elektrycznego otwierania szyb. Maleńka ok 3mm średnicy i 5mm długości. Obstawiam jednak opcję pierwszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majszunio Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 jezeli opcja 1 to nawet lepiej dla mnie .... a Tobie rozumiem przelacznik swieci tak ??? bo wlasnie kurcze mam problem z tym czy cos powinno swiecic czy nie , porpzedni wlasciciel zaniedbal to wszytsko w ogole sie dziwie jak widzial licznik oswietlajacy sie na 1 zaroweczcce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Tak ten włącznik/wyłącznik powinien świecić. Nie tego się nie rozbiera - jest to jako całość Żarówezka jest zrobiona na zasadzie diody i jak się przepali to cały (niestety) się wymienia :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Nie dołuj chłopaka. NIe ma takiej rzeczy której się nie da rozebrać i naprawić. Sądzę, że jest zrobiony tak jak ten od świateł awaryjnych. Rozmontowałem go kiedyś niechcący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 rozebrać i naprawić Ja swój rozebrałem i niestety nie naprawiłem, jednak myślę, że przy drugim podejściu będzie już z górki (kupiłem szrotowy i narazie działa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Pewnie rozebrałeś go tak jak ja ;-) - urywają się zaczepy. Też mam ze szrotu najpierw jednak zanim go wyciągnąłem z wraku to zobaczyłem czy działa. Jak znajdę ten stary (gdzieś się wala ) to podeślę fotki. Przyznam, że jak kupiłem autko to tak jak kolega walczyłem z ciemnościami - swoją drogą jak tak można jeździć bez oświetlenia wskaźników :evil: Ja w sumie wymieniłem 15 żaróweczek łącznie z zegara. Szkoda, że nie było wtedy diodek na rynku bo bym już miał po kłopocie ;-) Teraz jedna mi się już przepaliła (podświetlenie wskazówki temp.) ale czekam z rozbieraniem na kolejne bo jeszcze ją widzę ;-) :) Jak już rozbiorę to wymieniam na diodki - już kupione ;-) a nawet sam zrobiłem kilka ;-) [ Dodano: 2006-12-28, 10:39 ] A więc tak Rozebrałem ten przełącznik i znalazłem żaróweczkę. Przyznam, że sprytnie ją schowali ;-) Niestety dalej twierdzę, że ciężko będzie rozebrać ten włącznik bez jego trwałego uszkodzenia a konkretnie bez uszkodzenia zaczepów mocujących włącznik (czarny klawisz) z częścią przezroczystą. A teraz kilka fotek: FOTKI TRZEBA ZACZĄĆ OGLĄDAĆ OD DOŁU Najpierw cały włącznik a potem jak się go robiera - wkleiłem odwrotnie i nie chce mi się już zmieniać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 a jakiedys to rozebralem i nie moglem tam zaroweczki znalezc hehe jakie ona ma oznaczenie ?? to ja sobie zakupie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie ma na niej nic napisane - jest tylko jedna biała kropka ale tak na moje oko to 12V ;-) a ilość watów niezawielka coby tego plastiku nie stopiła zgaduję 0,5-1W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Identyczna jest w przełączniku otwierania szyb. Ja zastosowałem tam żaróweczkę 14V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi