kspm Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam szanowanych kolegów czy ktoś wie może co to za czujnik? Może jest to czujnik prędkości auta dzięki któremu licznik prędkości działa , bo niestety ostatnio przestał działać licznik i kiedy odczepiłem tą zieloną wtyczkę okazało się że jeden z kabelków był przerwany naprawiłem go ale to nie pomogło. Jednak po jakimś czasie licznik zaczął działać z tym że tylko pół dnia od rana odpaliłem auto zeby sprawdzić czy nadal jest ok i niestety już nie było! Dodam jeszcze że cała ta wtyczka jest zalana olejem może przez to raz działa a raz nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Jeśli się nie mylę to czujnik świateł cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Nie mylisz się. A jak się z niego leje to trzeba go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Jest okazja do wymiany oleju w skrzyni, bo będzie się lało przy odkręcaniu. Chyba, że podniesiesz samochód z tej strony. Ale strat oleju możesz nie uniknąc. Na szczęście oryginalny olej można kupic w małych pojemnikach na dolewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi