michal2323 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Mam problem ze scenikiem 1.6e, 98r. czasami zdarza się że silnik podczas jazdy na benzynie nagle traci moc, zamula i po pewnym czasie powraca do normy natomiast przy jeździe na LPG zdarza się to samo i dodatkowo jeszcze strzela. Zauważyłem też że w komorze silnika śmierdzi benzyną. Czy to mogą być padnięte cewki? Czy jak by padła cewka to pokazało by to na kompie podłączonym do samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Co najmniej jedna cewka do wymiany. "Komp" nie pokaże błędu cewki. Na przyszłość użyj opcji . Było wielokrotnie poruszane. I jeżeli oczekujesz jakiejś porady odnośnie auta, to uzupełnij profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2323 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 A czy gdyby padła sonda lambda to mogły by być podobne objawy? Jeszcze co zauważyłem to muli gdy np. zwalniam a potem przyśpieszam i wtedy nagle traci moc i gdy wcisnę sprzęgło i pogazuje to odzyskuje moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 gdyby padła sonda lambda Zauważyłbyś po tym, że co chwila byś musiał tankować. Możliwe byłyby też problemy z rozruchem auta. pogazuje to odzyskuje moc Ewidentnie cewka. Chwilowo tylko niedomaga, ale w pewnym momencie przegazówka już nie będzie skuteczna. Cewka padnie całkowicie (przechodziłem to samo w zeszłe lato). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2323 Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 A ile może kosztować jedna cewka? Pytam się bo byłem w sklepie i koleś mówił że od 120 do 170zł. i były to jakieś mało znane firmy np. Valeo mówił że jest za 150zł. Nie wiem czy to jest dużo czy mało.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Valeo, Denso, Beru (nie koniecznie w tej kolejności) cię tylko interesują. SAGEM i wszystkich no-name unikaj jak ognia. Teraz zaoszczędzisz, ale oddasz z nawiązką za kolejne cewki, jak za chwilę padną. 150zł to średnia cena. Kupisz na alledrogo i z przesyłką wyjdzie na to samo. EDIT: Zapomniałem dodać, że musisz również wymienić świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajek83 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Cewki tylko BERU. w sklepie od 130-150 zł na allegro około 90zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi