grabek246 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 witam. w domu posiadam neostrade. niedawno kupilem telefon z wi-fi . teraz pytanie da sie dokupic jakis nadajnik modul czy jak sie to nazywa zeby ze zwyklego internetu kablowego(neostrada) dalo sie zrobic zebym mial wi-fi na komorce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Da się, musisz dokupić router WiFi. Ja mam w domu neta z kablówki i poprzez router idzie sygnał po kablu do kompa stacjonarnego i poprzez WiFi ( z tegoż routera) do dwóch laptopów. Osobiście od wielu lat korzystam z takiego routerka i jestem zadowolony http://allegro.pl/router-di-524-nie-uzywany-i1458748570.html Tylko dobrze dobierz parametry , popytaj ludzi. Chyba powinieneś mieć ADSL mając neostradę . Coś tego typu. http://allegro.pl/d-link-dsl-g604t-router-...1445393537.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Posiadam w domu takiego D-link mam sieciówkę ale to nie ma wpływu. Ten D-link jest właśnie ADSL. Bardzo łatwa konfiguracja i dobry zasięg. Zakładałem jeszcze u rodziny TP-link i też chodzi super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 mam neostrade 2mb/s z modemem speedtouch adsl usb i czy ten d-link ktorego podal campino bedzie dobry czy szukac czegos innnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Nie ma najmniejszego znaczenia czy router jest z modemem ADSL czy bez, oba bez problemu da się podłączyć i skonfigurować w 10 min, oczywiście dłużej jak jest więcej "odbiorników" D-Linki mają bardzo prostą konfigurację, wole ten interfejs od TP-Linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 2mb/s z modemem speedtouch adsl usb Nie ma najmniejszego znaczenia czy router jest z modemem ADSL czy bez Musisz szukać router z modemem ADSL no chyba że znajdziesz hiper tryper router pod który da się podłączyć twój modem usb tylko po co? [ Dodano: 2011-02-13, 10:48 ] Usługodawcy ADSL w Polsce * Telekomunikacja Polska S.A. (Neostrada, Internet DSL) * Netia (Net24) * Telefonia Dialog S.A. * Tele2 * TK Telekom spółka z o.o. (netk@) * GTS Energis (Multimo) * Polska Telefonia Cyfrowa * Sferia S.A. * Orange (Orange Freedom) * Multimo * Multimedia Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Szukaj coś z TP-Linka, D-Link ewentualne Netgear i dla 2m/s to wolałbym rutera który pociągnie 5.4Ghz bo na tym pasmie jest znacznie mniej syfu... Tu masz przeogromny wybór: http://www.komputronik.pl/index.php/catego...odemy_ADSL.html Ja mam radio 7/1.5mb/s od Sector-EL który jedzie na TK Telekom spółka z o.o. i od 6 lat nie mam zastrzeżeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 niedawno kupilem telefon z wi-fi wolałbym rutera który pociągnie 5.4Ghz to się wyklucza mało który telefon obsłuży 802.11a i niektóre karty w laptopach nie mają tego standardu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 speedtouch adsl usb Nie zauważyłem, że ten modem ma tylko USB. Acha, nie wiem jak w TP ale może zapytaj się ich czy nie dało by się wymienić tego modemu na inny z WiFi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 to się wyklucza mało który telefon obsłuży 802.11a i niektóre karty w laptopach nie mają tego standardu. Wiesz nie podał modelu telefonu czy karty WiFi. Co do modemu USB najlepiej dać sobie z nim skrój (pierdół który raczej utrudnia życie) lepiej kup sobie kartę sieciową. Acha, nie wiem jak w TP ale może zapytaj się ich czy nie dało by się wymienić tego modemu na inny z WiFi? Znając TP trzeba będę za to zapłacić albo dożycą mu coś do abonamentu byłoby lepiej jakby zakupił sobie sam... a druga sprawa na akcesoria jest 6 miesięcy gwarancji... P.S Acha acha od achać pot. «zachwycać się czymś w sposób afektowany» aha pot. «wykrzyknik wyrażający potwierdzenie, zrozumienie, przypomnienie, ironię itp.» www.pwn.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 telefon to x10 mini pro ale jaka karta wi-fi to nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Tylko pamiętaj zabezpiecz router jak go kupisz. Zmień hasło i nazwę użytkownika do logowania się, Zrób najlepiej filtrację adresów mac, no i zwykłe hasło wpa2 czy cuś takiego. Mojemu przyjacielowi miesiąc po założeniu routera o 6 rano, wpadło paru policjantów w kominiarkach do domu. Było to z rok temu, do dziś nie odzyskał z prokuratury komputera i laptopa. Okazało się, że ktoś logował się z jego routera, na allegro i wystawiał fikcyjne aukcje (zgarnęli dużo pieniędzy). Ogólnie była to jakaś grupa przestępcza, goście jeżdżą po osiedlach z laptopem w samochodzie, szukają nie zabezpieczonych sieci i logują się przez nie do internetu. Przyjaciel mieszka na drugim piętrze, a na dole pod blokiem dało się logować, i chciałbym tylko uświadomić niektórych, że jest to realne zagrożenie, a nie jakiś wymysł, albo inne urban legends. Więc kolego, jeśli sam tego nie potrafisz zrobić, to poproś jakiegoś znajomego, roboty jest niewiele przy tym, a można sobie zaoszczędzić kłopotów. Pomijając już takie drobnostki, jak choćby to, że ludzie mogą się podłączać pod Twoją sieć i Ci "zamulać" łącze, przez co nie będziesz mógł normalnie korzystać z internetu. I błędne jest również myślenie, że to problem większych miast, bo stało się to na osiedlu pod miastem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Oprócz hasła do routera, WAP2, filtracji MAC, proponuję jeszcze ustawić tak, aby logowanie na router mogło się odbywać z jednego komputera, najlepiej stacjonarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Jeszcze chyba trzeba sprawdzić jakie aneksy są obsługiwane A czy B.Ja jak kupowałem pod dialog to miało znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Dzisaj sprawdzialem po ile stoją routery z "łajfaj". D-link jest podobno bardzo dobry jak chodzi o ilość komputerów ktore ma obłsugiwać,A TP-link wymieka już przy 3 komputerach.(tak mi koleś powiedział). Różniły się o 20zł. A zamiast tego kupiłem bezprzewodową klawę i mysz w tej samej cenie... xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi