tacim Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Witam mam pytanko od kilku dni mam scenica z automatycznie składanymi lusterkami i jak obkręcę gałkę do tyłu na położenie do składania nic sie nie dzieje i teraz nie wiem czy mam nią jeszcze ruszać czy ma być zapalony silnik itd. Ragulacja obu działa. Hm nikt nie ma Scenica bo nie wiem czy megane miał składane lusterka. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Megane też ma składane lusterka, jak odkręcisz gałkę lusterka powinny się składać nie zależnie od tego czy silnik masz włączony czy wyłączony, jak Ci się nie składają to albo masz coś z: ów gałką, jakimś bezpiecznikiem, przewodami, albo może Ci ktoś podmienił lusterka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 O widzisz chłopie z góry dzięki już poszlaki są . Jedno lusterko mam nadłamane tak, że chyba ktoś to celowo wyłaczył a czy ten silniczek to jest w lusterku czy uchycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Tak. Ale w sceniku jak sobie zamkniesz lusterka to nie otworzysz drzwi... To jest chyba największa głupawka Francuskich samochodów. Może dopiero jak zamkniesz drzwi to się automatycznie zamkną. Mechanizm składania jest na łączeniu między lustrem a uchwytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No drzwi nie otworzysz bo luterka w Scenicu nie otwierają się razem z drzwiami i gdyby były zamknięte a drzwi byś otworzył to bys je sam połamał. No to pozostaje mi rozebrać draństwo i badać temat pokolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiur Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 U mnie po ustawieniu położenia gałki na 'złóż lusterka' zkładają się odrazu nawet przy wyłączonym silniku. Lecz pociągając za klamkę drzwi od wewnątrz dane lusterko otwiera się aby można było wysiąść. Po zamknięciu drzwi ponownie się składa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 tacim. Wiem wiem, że tak jest. To jest największa głupota jaką wymyślili Francuzi. :) Osiur. jak będziesz się śpieszyć to połamiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiur Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Tak,prawda. Dlatego ich nie składam jak nie muszę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Hm rozumiem chodzą dla bajeru. No ale i tak je uruchomię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Sprawdź czy chodzą silniczki. Zresztą możliwe że kupiłeś od kogoś z lusterkami bez silniczków. Zasadniczo można rozróżnić je chyba tak, że z silniczkiem ciężko się składają manualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jutro postaram się rozebrać lusterko i zobaczę co w trawie piszczy. To pstryknę foty będzie dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Najpierw ściągasz szkło. W instrukcji piszą że od dołu. Ja je palcem wyciągnąłem od zewnętrznej strony ciągnąć z wyczuciem. Potem pojawiają się zapadki od pokrywki. Trzeba wszystkie podważyć. najlepiej śrubokrętami i potem ściąga się całość. To tak w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 No dzięki udało mi się rozebrać lusterko i są składane tylko jedno mam uszkodzone z zewnątrz chyba kiedys ktoś musiał porpostu w nie przywalić i złamać a dokładnie zerwać mocowanie silnika składającego lusterko bo od środka lusterko przymocowane jest wkętem aby nie latało (ale to już chyba robota typowa dla RP) a jak wkęt wykręciłem to nie ma żadnego mocowania i lata przód tył jak chce. No nic pozostaje zakup nowego luterka. Tylko teraz jak znam życie zakup używki składanej to będzie sukces roku bo nie wiem jak często taki bajer był w Scenicu montowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ja polowałem rok. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 To powiedz mi ile takie lusterko kosztuje i czy jak kupię kompletne to już chyba nie będę się musiał przejmować tym starym że ma coś tam pourywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi