MonityRash Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Jak ustawić światła awaryjne przy otwieraniu auta pilotem? Jest to opcja autoalarmu? Chodzi mi o to, że: otwieram auto pilotem, to włączają się kierunki. Rozumiecie? Tak samo przy zamykaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Chyba nie do końca koledzy wiedzą o co Ci chodzi...dlatego nikt tu się nie wpisał 8-) Światła awaryjne podczas otwierania drzwi maja się uruchamiać podczas otwierania drzwi?Pierwszy raz slyszę,żeby jakieś auto miało taką funkcję :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 waldek708, prawdopodobnie chodzi o otwieranie auta z pilota i by w tym czasie kierunki mrugnęły. MonityRash, jeśli dobrze się domyślam, że o to chodzi, to jest to opcja autoalarmu. Jeśli takiego nie posiadasz to takiego efektu nie uzyskasz. Jeśli posiadasz, to szukaj w opisie alarmu jaki masz i w jego opcjach to powinno być. W przyszłości nie bądź tak oszczędny w słowach i nie stosuj tak daleko idących skrótów myślowych, gdyż jak widać interpretacja może być różna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 jeśli dobrze się domyślam, że o to chodzi, to jest to opcja autoalarmu. Ja mam auto alarm tyle że mam odłączoną centralkę ( leży w piwnicy ) poprzedni właściciel odłączył bo coś podobno świrował na wiosnę ogarnę ten temat , w każdym razie można powiedzieć że "nie mam" w chwili obecnej alarmu - prawda ?A mimo wszystko przy otwieraniu awaryjki migają raz a przy zamykaniu dwa razy , czyli to chyba nie do końca kwestia autoalarmu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonityRash Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Wybaczcie, ale nie wiedziałem jak to napisać. Teraz chyba dobrze napisane, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 campino, a centralny masz na podczerwień czy radiówka M I Ph I z podczerwienią, z tego co wiem taka możliwość nie występowała, przynajmniej nie można było sobie samemu takiej opcji włączać. Tak przy okazji, niedokładne podawanie czym się jeździ w profilach, przynajmniej Phase lub rocznik, prowadzi do takich rozbieżności i czasami bezsensownych porównań. no bo jak zestawić megankę z początku produkcji, ze sceniolem Kaleido, który był wstępem do Ph II Tu przykład: http://megane.com.pl/28842.htm?sid=9ecf2d6...e37ac841a14ccc3 User zakłada pytanie w dziale M I PH I a w profilu- scenic, bez rocznika, bez Ph, dopiero z treści wynika że to nie sceniol II. I jak tu udzielić odpowiedzi, kiedy w S I występowało kilka rodzajów wyświetlaczy, instalacji do nich, a także były z radiami fabrycznymi z, lub bez pilotów pod kierownicą. (wersja wyposażenia też była by wskazana) Najlepiej odpisać "ja mam" a czy to zawsze było dostępne i we wszystkich wersjach i rocznikach Kogo to, proszę księdza Pomijam już opcję, że coś może być dokładane przez poprzedniego właściciela i też nie będzie to zgodne z tym co z fabryki w danym czasie wychodziło. Przecież takie praktyki nie są czymś niecodziennym. nawet u nas na forum co rusz czytamy o podmianach, zamianach, udoskonaleniach i dobrze. Tylko, że sprzedając auto nie zawsze przywraca się go do stanu z przed przeróbek i potem są zagwozdki. A jeśli jeszcze do tego trzeba szukać w ciemno, bo brak podstawowych danych to już całkiem przerąbane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Z tymi nie dokładnymi danymi to masz rację, czasem trzeba na siłę usera ciągnąć za język żeby sie przyznał czy tak na prawdę jeździ. Centrala mam radiowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Jeżeli chodzi o podłączenie kierunkowskazów do centralnego. Rok temu sam za to się zabrałem z kolegą. Pamiętam że podłączyliśmy przekaźnik który brał sygnał z jednego siłownika ( w moim przypadku z prawych drzwi ) i podłączony przez przekaźnik do kostki od świateł awaryjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 SzaŁaS89, A jaki to miało cel, poza oczywiście "bajerem", skoro IRDA działa z takiej odległości od auta, że wyraźnie słychać zablokowanie lub odblokowanie zamków, za to spoglądanie na kierunki, jest strasznie niewygodne z tego miejsca. Przy radiówce to już ma sens i jak pisze kol. campino, jest to już wprowadzone przez producenta. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Wiesz kolego, po prostu chciałem podłaczyć kierunkowskazy pod centralny, które będą sygnalizowały otwarcie się i zamknięcie centralnego. Metoda prosta i sprawdzona Nowsze meganki mają to w standardzie, ale masz racje jest to "bajer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi