Salomono Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam Jestem posiadaczem Renault Megane Classic i mam taki o to problem. Nie działa mi spryskiwacz. Byłem przekonany , że jest to wina pompki lecz okazała jest sprawna. Gdy pompka jest podłączona do przewodu to przy włączeniu spryskiwacza nie słychać działania pompki i wycieraczki nie chodzą. Po odłączeniu pompki działają same wycieraczki. (wymieniłem pompkę i dzieje się tak samo) W miejscu jej podłączenie(w nadkolu) nie ma zasilania. Macie jakiś pomysł co jest problemem? Z góry dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Sam sobie odpowiedziałeś nie ma zasilania. Szukaj gdzie znikło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salomono Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Tylko gdzie najprawdopodobniej znikło ? ( dziwi mnie fakt , iż po odłączeniu pompki działaja same wycieraczki po włączeniu spryskiwacza.) Gdzieś jest zwarcie? [ Dodano: 2011-02-22, 22:26 ] Problem rozwiązałem. Rozmontowałem moduł koło kierownicy , przeczyściłem , lekko nagiąłem pewną część odpowiadająca za załączanie spryskiwacza. DZIAŁA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi