Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wakacje 2011 nad Bałtykiem - gdzie ?

Ł_y_s_y

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Drodzy Forumowicze nawiązując do tematu mam pytanie może ktoś z Was jest w stanie polecić mi miejsce nad naszym morzem dla większej grupki osób. Poszukuję kwatery prywatnej (dom wczasowy-letniskowy) na 6 dorosłych (3 małżeństwa) i 5 dzieciaczków (11, 10, 5, 3, 2 lata), najlepiej obszar ogrodzony z kawałkiem trawy aby dzieciaki miały gdzie poszaleć wieczorkiem, miejscem na grilla itp. W grę wchodzi tylko domek który by nas wszystkich pomieścił, najlepsze rozwiązanie to 3 pokoje + wspólna kuchnia no i oczywiście łazienka. Generalnie chcemy wynająć cały dom na tydzień. Nie będę pisał że ma być to jak najtaniej bo wiadomo że za darmo to można sobie tylko przed własnym domkiem posiedzieć. Jeżeli będziecie mieli jakieś propozycje to piszcie gdzie, ile za dobę lub osobę i mniej więcej jak daleko do morza. Wdzięczny bym był za jakieś dodatkowe informacje, czyli okoliczne atrakcje, ciekawe miejsca co warto zobaczyć.

Być może temat bedzie pomocny nie tylko dla mnie ale i dla pozostałych użytkowników.

PS. Do Moda - jeżeli temat założyłem nie w tym dziale co należy to proszę o przeniesienie

Ja bym Ci polecił okolice Jastarni, a właściwie to cały półwysep.

W Jastarni jest masa takich domków, które można wynająć w całości, ale żadnych namiarów niestety nie znam.

Plus półwyspu jest taki, że dzieci możesz puścić do morza po stronie zatoki, tam woda jest zawsze ciepła i płytka. Jak chcesz poszaleć na falach idziesz 100-400m (czyli na drugą stronę półwyspu) i już jesteś na otwartym morzu.

Ewentualnie, możesz szukać kempingu, polecam Solar w Chałupach (tam mają wszystko, prysznice, bary, sklepy, parkingi, prąd, internet chyba też), namiot albo przyczepa, tylko to chyba nie jest opcja z dziećmi 2-3 letnimi...

Atrakcji jest cała masa, wliczając Hel (fokarium, nurkowanie, czasem jakieś pokazy wojskowe czy paramilitarne), plaża w jastrzębiej górze, oceanarium w Gdyni w porcie, ogólnie do 3miasta rzut beretem.

Mojej dziewczyny babcia ma domek w Rowach - doba 200-250 nie pamiętam dokładnie. U góry 4 pokoje + toaleta, na dole 2 pokoje w tym jeden przechodni, kuchnia z jadalnią, prysznic z toaletą. Ogrodzony, miejsce na auto, altanka na przeciwko - grill kiedyś był, ale czy wciąż jest to nie wiem <szukaj> Domek jest na samym początku Rowów, do morza przez las około 20 minut się idzie, do centrum 10 minut. Ale czy jest cokolwiek do zwiedzania w Rowach i okolicach to nie mam pojęcia zielonego, nie wydaje mi się. Ot taka miejscowość do pojechania, żeby nad morzem siedzieć. Często ze znajomymi tam jeździmy ale nam wystarcza to, że mamy gdzie spać, blisko jest morze, można zrobić grilla i popijać piwko przed domkiem, albo na plaży cały dzień, a wieczorem iść na imprezę do namiotu na plaży <ok>

Pzdr

Łysy,

Wiem, że szukasz domku.....gdybyś jednak dopuszczał inne rozwiązania to mogę szczerze polecić http://www.antalya.pl/. Spory obiekt nastawiony głównie na rodziny z dziećmi. Byłem tam dwukrotnie kilka lat temu i generalnie pozytywnie.... Do morza "rzut beretem". W okolicy sporo atrakcji. Minus to tłok w sezonie....szczególnie, jeśli chce się gdzieś wyjechać autem, np.: na Hel lub do Trójmiasta...

Pozdrawiam,

Proponuję Rowy, lub w internecie wejdź na stronę Tomasz Terendy - Kąty Rybackie, za Sztutowem a przed Krynicą Morską. On ma 4 kompleksy oraz restaurację, obiady połówka porcji a i tak się najesz. W Kątach ludzi mało. Drogą leśną pieszo 1000/1500m zależy którą, można dojechać autem ale parkingi kosztują. Zwiedzanie parku kormoranów, obozu jenieckiego Sztuthof, kościółek z zabytkami, ogólnie tanio i przystępnie, bankomaty BSpółdzielcze, PKO w Sztutowie i w Krynicy.

Jeśli nie zależy wam na miejskich atrakcjach a na czystej, spokojnej i nie zatłoczonej plaży polecam [ciach]roczki.pomorze.pl/. Właścicielka jest koleżanką z LO mojej żony, mieszka w Płocku. A domek zakupiła kilka lat temu i teraz wynajmuje pokoje. Byliśmy tam dwa lata temu i naprawdę polecamy. Cisza bo domek jest w dawnej wojskowej dzielnicy, do plaży 300 m lasem. Plaża jedna z najczystszych w Polsce. Jedynym mankamentem jest droga, przez Koszalin i Kołobrzeg. Tłok i korki. Ale to chyba wszędzie w sezonie letnim. Z atrakcji turystycznych można ewentualnie robic wycieczki do Kołobrzegu, Rewala, Niechorza i Trzebiatowa. Ale przy dobrej pogodzie plaża i jeszcze raz plaża, co najważniejsze nie ma takiego tłoku jak w Łebie, Władku czy innej popularnej miejscowości.

Co prawda bylem tam 2 lata temu, ale mogę polecić Ośrodek Wczasów Rodzinnych http://www.universal.ta.pl

- ludzi mniej niż w Mielnie;

- teren zamknięty;

- do plaży 50 metrów - betonowa ścieżka przez lasek i własne zejście na plażę;

- miła atmosfera;

- dobra stołówka - szwedzki stół jesz ile chcesz i smacznie;

- ośrodkowa kawiarnia - bar;

- rowery;

- ognisko, grill;

- organizatorzy zapewnili nawet rozrywkę dla dzieci - teatrzyk;

- a na przeciwko Chatka Zagratka

Polecałbym Półwysep Helski. Duzo atrakcji dla dzieciaków: fokarium,port, a jak sie znudzi to jazda do Trójmiasta. JAk tam przejeżdżałem to były domki. Dalej za Jastarnią. Przy pasie startowym. A jak dzieciaki chcą się nauczyć pływać na desce to polecam Chałupy. :P