Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Poszukiwania Megane II, kilka pytań

blaz

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tym autku? Szczerze to pojechałem ją obejrzeć bo to ideał to czego szukam, zdawało mi się, że lepiej nie mogłem trafić. Niestety muszę opisać w podpunktach jej mankamenty i poprosić o wypatrzenie innych z ogłoszenia jeśli to możliwe :)

Witam.

Sam sobie odpowiadasz, czy warto kupić to auto wypisując listę usterek - 8 pkt plus problemy opisane dalej.

Szukaj dalej swojego ideału.

Pozdrawiam.

Jeśli ktoś tak "dbał" o auto,to wyrazy szacunku dla odwagi następnego właściciela.Nie są to drobne usterki a jeśli z nimi sobie nie poradzisz to ktoś skasuje za robotę.Jeśli pamiętam to tenże dealer nie miał sprzedazy aut używanych a obok jest komis,prowadzony przez kogoś z rodziny.Więc dowiedz się czy aby oglądanie auta nie odbędzie się obok-w komisie.Prawdę mówiąc jakoś to auto nie widzi mi się.Drzwi dziwacznie chowają się w nadwoziu,przednie błotniki różnie "siedzą".Zresztą jeśli piszesz,że pojawia się korozja-to całe nadwozie trzeba dokładnie sprawdzić.Przed Makro-czyli kilkaset metrów wcześniej masz salon Renówki-dowiedz się ile będzie kosztować naprawa niesprawnego wyposażenia.

Jak na ten przebieg,to środek jest zapuszczony.Jakiś kubeczek i kapselek nie świadczą dobrze o jakości przygotowań do sprzedaży.

A jednak.Część tego ogłoszenia to lipa.Jednak sprzedaje to auto komis obok.Byłem tam kilka razy i cóż.Różni kolesie właściciela wstawiają tam takie cuda,że nazwa komis mało pasuje.

dziś nie byłem, nie dałem rady, na 99% jutro jeszcze raz podjadę i obejrzę auto. Pisząc , że to mój ideał oczywiście chyba kolega wyżej źle mnie zrozumiał:) miałem na myśli, że to auto w wersji jakiej długo szukam, czyli taki silnik, takie wyposażenie i wnętrze. Szkoda,że wylałem sobie sam kubeł zimnej wody na głowę przy oględzinach.. zastanawiam się czy naprawa elektryki będzie droga i skomplikowana, bo blacharka jest średnia ale raczej do opanowania, za to technicznie samochód jest OK wydaje mi się.

A co do hands free to jak czujniki w ogóle nie reagują i trzeba 2razy za klamkę ciągnąć żeby otworzyć to wymiana mikrostyków w klamce może pomóc?

PS to komis obok salonu, niezbyt wygadany i sepleniący sprzedawca który nic nie wie o aucie nazywa się cichoński dziwnym trafem tak jak dealer obok.. pamiętam kiedyś ten komis sprzedawał ulepy i szroty, ale nie wiem czy ryzykowaliby obelgi w prasie typu interwencje "auto świat" jeśli by wyszło,że auto ma ukryte wady. Ciekawostka, sąsiad ma od nich peżo 307 z 2004r niby tez ideał od jednego usera i jakoś szczególnie nie jest zadowolony..

Kolego dobrze zrozumiałem, co miałeś na myśli, gdy pisałeś o swoim ideale. Zdaje sobie sprawę, że czasami długo czeka się na takie auta. Pisząc to chciałem Ci "wylać" kubeł zimnej wody na głowę, byś nie popełnił błędu. Ty nie wylałeś sobie tej zimnej wody tylko założyłeś różowe okulary i dalej je nosisz. Piszesz o niezadowolonym sąsiedzie, czyli podajesz kolejny powód przeciw. Czasami warto czekać na swój ideał, ewentualnie trochę obniżyć wymagania, co do wyposażenia, ale po zakupie być uśmiechnięty :) i zadowolony :) .

Pozdrawiam.

ok chyba czarną odpuszczam;)

jadę dziś obejrzeć tą:

http://otomoto.pl/renault-megane-C28831218.html

bo mam ok 70km a również spełnia moje wymagania, więc zobaczymy jak wygląda:)

Niepokoi mnie, że pani ją sprzedaje po 3 miesiącach bo dużo pali, podobno sonda lambda do wymiany i zderzak przedni pęknięty. Śmierdzi ściemą ale zobaczyć można;) później wkleję fotki jak zrobię

no więc jestem po oględzinach. Samochód ma cały lakier oryginał i wszystkie wklejki, nigdzie nie był malowany nawet żaden zderzak. Ma grzane fotele, które działają, hands free działa prawie jak należy, tzn nie działają guziki na klamkach obu, na klapie działa i czujniki za klamkami też, ale jest tylko jedna karta niestety. Ogólnie fajnie się prowadzi, skrzynia działa dobrze, silnik suchy bez wycieków ładnie pracuje. Tylko strasznie krótka ta skrzynia, z 80 na 2jce czy 110na 3jce to tak ma być?

Do wymiany opony i klocki/możliwe,że i tarcze oraz urwała się pani linka ręcznego kilka dni temu. A no i świeci się serv i pani na komputerze powiedzieli, że to sonda, ja podpiąłem swój ELM327 i ze smartfona sczytałem błąd, który zamieszczam w zdjęciu jak i kilka zdjęć auta i proszę o jakieś sugestie ile można za nie dać i czy warto. Przebieg autentyczny na 99% 153tys km.Przepraszam za telefonową jakość i proszę o sugestie nt przebiegu

thumb_hosting_zdjec_1366829837__m1.jpg thumb_hosting_zdjec_1366829899__m2.jpg thumb_hosting_zdjec_1366829941__m3.jpg thumb_hosting_zdjec_1366829966__m4.jpg thumb_hosting_zdjec_1366830006__m5.jpg thumb_hosting_zdjec_1366830031__m6.jpg thumb_hosting_zdjec_1366830056__m7.jpg thumb_hosting_zdjec_1366830089__m8.jpg thumb_hosting_zdjec_1366830113__m10.jpg thumb_hosting_zdjec_1366830133__screenshot_2013-04-24-18-04-26.png

Edytowane przez damiar

• 4 miesiące temu...

Kolego blaz, po co zakładasz ciągle nowe tematy? Zasada jest prosta -jeden użytkownik, jeden temat dotyczący zakupu auta.

Wszystkie 3 tematy Twojego autorstwa połączyłem w jeden, nawet ten z przed 2 lat. Teraz jest wszytko w jednym miejscu.

Kolejne zapytania proszę zamieszczać w tym temacie.

damiar dziękuje i przepraszam, mój błąd, zapomniałem o zasadzie wszystkie auta w jednym temacie.

Wracając do ogłoszenia, to myślę,że 3 drzwiówka powinna być odrobinę tańsza, ale ta mnie zainteresowała bo ma fajne wyposażenie i na oko źle nie wygląda, a może gość końcówkę opuści wtedy powiedzmy wyszło by te 10tys z hakiem, ale chyba zadzwonię i zapytam czy w ogóle chętny do negocjacji..

w zderzakach i drzwiach niczego nie zauważyłem, jednak inni mają lepsze oko :P spytam czy coś było malowane.

Zastanawiam się czy jest sens patrzeć na tańsze meganki niż te 10tys? czy poniżej tej kwoty nie będą same złomy?

• 1 miesiąc temu...

zawsze zdrzaki są ciemniejsze delikatnie od reszty auta? szczerze nie miałem o tym pojęcia.. patrzyłem na ogłoszenia, ciężko w tej cenie w ogóle coś znaleźć z megi z tym silnikiem i 3 furtki, kilkanaście sztuk dosłownie

Dodano: 28 paź 2013 - 18:58

WItam

Panowie jak się wam widzi taka meganka? cena trochę wysoka na moje oko, ale jednak chyba ma te 135tys bo widać po wnętrzu i są papiery na to. Malowany był lewy tylny błotnik, ale szpachli nie ma.

http://tablica.pl/oferta/renault-megane-ii-CID5-ID40Gzl.html#22a665cf53

Po odpaleniu auto zazgrzytało i zgasło, po drugim odpaleniu i kolejne już bez problemu, czy to zwiastuje koniec wariatora? olej był wymieniany razem z rozrządem w 2011r przy 117tys km, może wystarczyłoby zmienić olej na świeży?

Acha i jak wkładam kartę to nic się nie dzieje, nie zaświeca, dopiero jak naciskam start to auto odpala, to samo po wyjęciu karty z czytnika, np dmuchawa kabiny dalej dmucha, po dłuższej chwili się wyłącza, problem z czytnikiem?

Acha i jak wkładam kartę to nic się nie dzieje, nie zaświeca, dopiero jak naciskam start to auto odpala, to samo po wyjęciu karty z czytnika, np dmuchawa kabiny dalej dmucha, po dłuższej chwili się wyłącza, problem z czytnikiem?

Tak te auta mają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!