Profit Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam , mam pytanie: czy ktoś już wymieniał filtr przeciwpyłkowy w Scenicu III lub podpatrzył gdzie się znajduje. Widziałem na forum zdjęcia ale do megi III , z instrukcją demontażu ale w scenicu inna deska jest. Myślę , że dojście jest od środka od schowka bo od podszybia na zewnątrz to chyba nie. Pewności nie mam . Jak ktoś ma jakieś szkice albo foto to będzie super. [ Dodano: 2011-03-15, 09:34 ] Jak tam nikt jeszcze nie wymieniał tego filtra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Nie, a po co wymieniać? Chcesz założyć węglowy? Węglowy założyli mi w ASO, bo poprosiłam. Nie czuć gazowników i dymu palonych traw ;-) Nie wiem gdzie się wymienia itd. nie obserwowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 po co wymieniać?? DOBRE :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Auto kolegi ma dopiero 7 tyś km jeśli mnie oczy nie zawodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 ale filtr nie wymienia się tylko ze względu na ilość przejechanych kilometrów, ale także ze względu na wiek. lubisz grzybki w filtrze?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Po 7 tysiącach grzybki??? Bajkopisarstwo. Polecam węglowy filtr wyłapuje smrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 oj... czytaj ze zrozumieniem :P grzybki nie po 7 tysiącach, tylko np. po roku lub dwóch (nie)eksploatacji auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 spoko, spoko . Autko w maju będzie miało rok i faktycznie mam teraz jakieś 9000 km przejechane , ale o filtr pytam z ciekawości i zastanawia mnie czy sam sobie poradzę jak bym chciał wcześniej wymienić a nie jeździć specjalnie do aso. Na razie nie mam żadnych problemów z filtrem ale ponieważ wożę małego brzdąca ( 10 msc) to wolę dbać o klimat w aucie niż potem po lekarzach jeździć. A tak na marginesie to lubię wiedzieć gdzie są umiejscowione poszczególne elementy eksploatacyjne no i ile ewentualnie trzeba kokpitu rozebrać aby się dostać do filtra bo w dzisiejszych autach to nie takie łatwe. :-? A , i dzięki za odzew w tym temacie bo już myślałem , że tylko czytacie posty a nie odpisujecie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 co się tak dziwicie :shock: u mnie w tamtą wiosnę tylko odgrzybiałem układ tak profilaktycznie i było dobrze, a teraz na przeglądzie zmieniałem filtr bo po pierwszym uruchomieniu dmuchawy nie szło wytrzymać - z kratek atakował mnie grzybkowy smrodek :-P sądzę ze jak bym w tamtym roku przy okazji odgrzybiania klimy wymienił też filtr to nie miał bym smrodu w ogóle :P Widziałem na forum zdjęcia ale do megi III , z instrukcją demontażu chyba chciałeś napisać że na forum są zdjęcia dla megi II bo ja dla megi III nic nie znalazłem, też bym się chciał się na przyszłość zapytać gdzie jest filtr przeciwpyłkowy w megi III bo w orientacyjnych miejscach ni śladu po nim, a jak mi zmieniali na przeglądzie to się nie dopytałem gdzie jest :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 wystarczy tylko troche poszukac i wszystko podane jak na tacy - jest podobnie jak w MII/SII: Filtr_kabinowy_Scenic_3.pdf Filtr_kabinowy_Megane_3.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 no nie bardzo to mi się widzi powinien być dostęp bez demontowania pół deski rozdzielczej :-P ale dzięki za info :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 jest podobnie jak w MII/SII: co to jest SII? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 SII = Twój samochód i od razu się poprawię w SII filtr jest przy podszybiu :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 wielkie dzięki athlon64x4 . Wiedziałem , że ktoś będzie miał coś konkretnego. :P No ale rozbierania trochę jest faktycznie. Ale ciekawe czy w serwisie tak się szczypią czy raczej po wymianie filtra są już przy okazji ślady po demontażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 wcale nie tak duzo - w MII zajmowało mi to jakiesś 15 min, w serwisie niestety czasem łamią filtr i go "upychają" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi