Jart Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Uporałem się już z oponami, |Conti premium lato, olej Valvoline 5/40 i filtry, rozrząd dopiero co zrobili francuzy więc koszty małe....Ale jeden mały problemik zaobserwowałem że na stopniowym wskaźniku temperaturu coś się mści..:P) :shock: A znaczy to że temperaturka wacha się od 2 do 4 kresek tak sobie skacze raz 2 a zaraz 4 kreski.....ale wszystko gra, temperatura normalna, termostat zamyka i otwiera, wwentylator na ciepło i zimno ok, poza skaczącymi kreseczkami wszystko w normie?? |Czy ktoś widział cos takiego???? Tak celuję w czujnik temperatury, ale jakby się zawieszał a nie był niczynny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Kolego ja miałem coś takiego w megance kilka lat temu. Temperatura skakała sobie góra - dół, o jedną kreskę. Wzrastała i opadała w trakcie jazdy. Pomocne okazało się przeczyszczenie masy i styków czujnika. Poza tym wszystko grało, układ nie był zapowietrzony, temperatura w normie. Kilka minut i było po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jart Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Kurcze drążąc temat nie uporałem się jeszcze z wahaniem temperatury, łączki, styki przerobione, termostat ok, czujnik w termostacie więc dojście słabe ale tez ok.....jedno co mnie zastanawia to na średnio ciepłym silniku brak ruchu przelewem w naczyniu, nie mam gdzie sprawdzić niestety. Nie dzieje się nic niepokojącego więc powoli bede szukał.. No dobra ;-) Wczoraj wymieniłem termostat i trafione w 10..) :( Lecę 10 do Czech i autko musi sprawne być... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi