Jakuza Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Jedno z moich hobby to zbieranie modeli w skali 1:18. Głównie zbieram super-cary oraz hot-hatche ale zdarzają się też modele z innych grup tematycznych :P Modeli mam przeszło 50. Na początku zaprezentuje moje 3 Renault. Renault 5 Alpine Turbo ( OttO Mobile ) vs. Renault Clio Williams ( Norev ) Renault Safrane Baccara Biturbo ( OttO Mobile ) Jeśli będzie zainteresowanie tematem to systematycznie będę pokazywał również inne moje "18" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Miłe hobby, ja zbieram 1x34, głównie BURAGO, mam tego około 100, (dokładnie przestałem liczyć po 60 jakieś dwa lata temu, no i żaden się nie powtarza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Ładnie pokazane :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Ja mam pół pokoju w modelach Bburago, Maisto, Welly w różnych rozmiarach - jak będę miał chwilę to parę obcykam i zaprezentuje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 jak prawdziwe :P ja to kiedyś sklejałem modele ale samolotów :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakuza Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Dzisiaj zaprezentuje nie Renault, ale coś blisko spokrewnione z tą marką - mianowicie Alpine A610 Turbo Magny-Cours [OttO Mobile]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Jakuza, świetne modele :P Masz może jakieś namiary na coupetkę do sklejania? W modelarskich mają tylko Renault Alpine i koniec, trudno dostać renówkę a tu widzę, że to jednak nieprawda :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Z tego co wiem, Norev chyba nie sprzedaje modeli do sklejania, tylko gotowce, prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 meganecoupe02, Renaultów do sklejania raczej nie uświadczysz. gotowce - nie wiem, bo mnie nie interesują :P P. Ps. Cytryn za to całkiem sporo można skleić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakuza Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Niestety na modelach do sklejania się nie znam - więc nie wiem jak z Renault. Norev jak i OttO sprzedają tylko gotowe modele tzw. die-cast. OttO Mobile robi dużo Renault, tylko trzeba kupować na bieżąco bo większość tych modeli jest robiona w seriach limitowanych ( do 1,500szt ) i większość rozchodzi się w oka mgnieniu. Tutaj można zobaczyć jakie modele były/są/będą dostępne : http://www.otto-models.com/index.php/fr/le...ures-ottomobile Jakby ktoś był zainteresowany jakimś modelem tej firmy niech da znać, bo sprowadzam te modele do Polski na bieżąco :P Przy okazji mam Fuego na sprzedaż, jakby ktoś chciał : http://allegro.pl/renault-fuego-gtx-2l-ott...1512429711.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Ja również zbieram modele samochodów głownie skala 1:24. Te co mam są składane ręcznie. Teraz szukam Meganki w classicu ale coś ciężko znaleźć takową po lifcie :-P Jakuza, fajnie zaprezentowałeś te modele ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Ja też byłem modelarzem prawie 6 lat głównie robiłem repliki wozów bojowych z drugiej wojny światowej potem z bronią nowoczesną czyli czołgi, samoloty, haubice, pojazdy specjalistyczne potem modele torowe DTM, Naskar czy WTCC a jako ostatnie były makiety kolejowe w różnych skalach. Byliśmy dość słynni w naszych kręgach ale niestety nasz wykładowca (mój sąsiad p.Grzegorz Cichowski) miał wypadek i niestety zmarł, wszystko pięknie prosperowało i tak nagle padło. Modele i puchary są przechowywane w naszym GCK (gminne centrum kultury) które było głównym sponsorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Ceny tych modeli powalają :shock: Za cenę pięciu modeli można kupić Safrane w skali 1:1 :P Drogie to hobby :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 to tylko namiastka i zdjęcia słabej jakości; Poluję na modelik RX4, znalazłem na allegro i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakuza Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Pawel : Te modele które ja zbieram są tanie bo są i takie co kosztują 1-2tys. zł. Inna sprawa, że większości roście z czasem wartość - więc modele to dobra lokata :P Zygmunt Małek : Co do RX4 to polecam sprawdzić dział zabawkowy w takich sklepach jak Aucham, Tesco, Carefour - ja w jednym z tych hipermarketów kupiłem swojego i kosztował mnie coś ok. 10zł. Przy okazji pora na kolejny model - kolejnego francuza - pora na Peugeot 106 Rallye ( OttO Mobile ) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi