sohaa Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witam. Znudzony jazdą oplowskim dieslem postanowiłem zmienić auto na jakiegoś hot hatcha. Powszechnie wiadomo, że hoty służą w większości do upalania i startów spod świateł, dlatego znalezienie dobrego egzemplarza graniczy z cudem. Megane F1 jest jednym z dwóch moich faworytów, dlatego aby zaoszczędzić sobie 300 km przejażdżki zapytam, a nóż widelec ktoś widział i coś wie, czy to auto warte jest swojej ceny? http://allegro.pl/renault-megane-sport-f1-....html?source=oo Chyba od kilku miesięcy stoi na alledrogo. Wszelkie rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle, choć zdjęcia są w takiej rozdzielczości, że zbyt wiele na nich nie widać. W każdym bądź razie nie widać nic, co ewidentnie świadczyłoby o większych przygodach tego auta. Jest sprowadzony, więc pewnie gdzieś tam był skubnięty, ale moim zdaniem wszystko zależy od tego, co mu było i czy jest dobrze zrobiony. Przy takim aucie, którego - jak sam pisałeś - spokojnie się raczej nie eksploatuje, pojechałbym na kontrolę w ASO. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 ja bym wziął pod lupę przede wszystkim budę i zweryfikował jak mocno i gdzie była walona bo takiego silnika łatwo zarżnąć się nie da. Opony, przeguby, może pół osie, ale nie silnik. ASO to zdecydowanie dobry pomysł, ale takie, które ma blacharkę i lakiernię żeby byli fachowcy - oni widzą z daleka gdzie lakier jest oryginalny a gdzie nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohaa Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Dzieki za rady. To gdzie i jak była walona to można teoretycznie samodzielnie sprawdzić miernikiem. Najlepiej byłoby chyba pomęczyć sprzedającego o pokazanie zdjęć, bo na pewno takowe są. Jedna rzecz mnie nurtuje. W ogłoszeniu jest napisane ze ma xenony. Na fotce widać, że po lewej stronie znajduje się regulacja poziomu świateł. Z tego co wiem, xenon sam się poziomuje, więc coś chyba jest naciągnięte... 6 poduszek powietrznych? Są standardowo kierowcy i pasazera plus kurtyny, czyli 4. 2 dodatkowe... gdzie mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 W ogłoszeniu jest napisane ze ma xenony. Na fotce widać, że po lewej stronie znajduje się regulacja poziomu świateł. Słuszna uwaga. To ewidentny zgrzyt. Najprawdopodobniej świadczy o jakichś kombinacjach. Kiedyś co prawda sam wymieniałem u siebie te przełączniki, bo padł mi włącznik tempomatu, i w rezultacie miałem potem włącznik ESP, którego w samochodzie pierwotnie nie było, ale tutaj nie sądzę, aby w aucie o tak niedużym przebiegu było to wynikiem zwykłej awarii pstryczka. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek cz-wa Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witam Poszlo info na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 6 poduszek powietrznych? Są standardowo kierowcy i pasazera plus kurtyny, czyli 4. 2 dodatkowe... gdzie mogą być? Są w następujących miejscach: Kierowcy i pasażera. :( w fotelach kierowcy i pasażera (boczne). :( Kurtyny powietrzne po lewej i prawej stronie auta. W wersji 3 drzwiowej były jeszcze poduszki zapobiegające nurkowaniu podczas zderzenia. W tej wersji to się za bardzo nie orientuję. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 W wersji 3 drzwiowej były jeszcze poduszki zapobiegające nurkowaniu podczas zderzenia. W tej wersji to się za bardzo nie orientuję. :-( W fotelach pod udami, a raczej pod kolanami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi