thomaskce Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 zastanawiam sie czy mam skrzynie 6 biegowa czy 5 Jesli mialbys 6cio biegowa to mialbys podnoszony pierscien a wsteczny wrzucalbys tak jak jedynke... PS jak mozna nie wiedziec jaka sie ma skrzynie ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vuki Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 cięcie samochod sluzy mi do przemieszczania kupilbym ja niezaleznie czy 5 czy 6 biegow podniecam sie innymi rzeczami :) Za zbyt szybko postępującą amnezję przydzielam paseczek. Regulamin forum polecam odnośnie cytowania i pisania postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Gałka się nie rozbiera. No i tutaj się mylisz. Plastikowy kapselek z piktogramem biegów można bardzo łatwo wyciągnąć z gałki. Ja uzyłem do tego scyzoryka. Trzeba jego ostrze delikatnie wsunąć pomiędzy kapselek a gumę gałki w kilku miejscach. Po kilku takich zabiegach guma sie nieco rozciągnie i kapselek można lekko podważając wyjąć z gałki. Kapselek jest włożony tylko na wcisk i przytrzymuje się dwoma małymi zaczepikami. NIestety, rozwieję nadzeje. Na kapselku nie ma numeru, więc nie występuje jako część zamienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinb7 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Panowie jak zdjąć gałkę w Scenicu I ph I? Chciałbym ją wymienić, bo jest porysowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzemko Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Może kogoś zainteresuje. Jasno-beżowa gałka scenic/megane 6bieg w ASO kosztuje od 275zł do 320zł w zależności od ASO. Sam ostatnio szukałem bo już nie moglem patrzyć. Ale to już jest ta nowa stosowana w nowym przede wszystkim megane/fluence itp. Bardzo fajna i wg mnie już nie do zdarcia, bo z góry jest aluminium a z boku skorka fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 zastanawiam sie czy mam skrzynie 6 biegowa czy 5 Jesli mialbys 6cio biegowa to mialbys podnoszony pierscien a wsteczny wrzucalbys tak jak jedynke... PS jak mozna nie wiedziec jaka sie ma skrzynie ? ja mam 6cio biegowa i jakoś nie jest wsteczny tam gdzie jedynka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpirek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Ja mam do wyminy mieszek razem z ramką (srebrną) w scenicu II i chyba nie obejdzie się bez zdjęcia gałki (może ktoś mieszek wymieniał i mam jakiś patent?). Generalnie próbowałem gałkę wyrwać ale siedzi bardzo mocno - nie wiem czy wyrywać " na chama" czy może zlecić fachowcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 przecież gałeczki schodzą bardzo lekko. może masz na kleju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpirek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Z postów wyżej wynika że jednak nie lekko.... pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cendra Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 mpirek, Kupiłeś nową gałkę czy zakładasz jakąś uniwersalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpirek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Nie, galkę mam spoko (nawet nie starta) ale mam ułamaną ramkę od mieszka i przy zmianie biegów zwłaszcza zimą cała ramka wyłazi więc mam nową okazyjnie zakupiona (tzn komplet z mieszkiem) i chciałbym wymienić, ale do tego trzeba ściągnąć gałkę i kółko się zamyka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 gałka u mnie jest zakładana na ten plastikowy trzpień - ma on 3 wypusty na boki. gałka po mocnym pociągnięciu w górę schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom24_ Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Gałka się nie rozbiera. No i tutaj się mylisz. ... NIestety, rozwieję nadzeje. Na kapselku nie ma numeru, więc nie występuje jako część zamienna. Sam wymieniałem tylko ten kapselek. Leciutko podważasz i wyskakuje a nowy wciskasz. Tu masz link gdzie można taki kapselek kupić http://allegro.pl/item1179912908_galka_zmi...ane_scenic.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 cena straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cendra Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Cena za całą gałkę, ciekawe ile chce za sam kapsel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi