f1soltys Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, pozwólcie, że się przedstawię - Rafał. Cześć. Sprawa wygląda tak, że stanąłem przed koniecznością wymiany końcówek spryskiwacza przedniej szyby. Znalazłem na allegro dysze mgłowe. Na aukcji sprzedawca podaje, że pasują one do Megane 1995-2002. Ja tymczasem posiadam Scenic I po lifcie z 2000 roku. Moje pytanie jest następujące - czy te końcówki będą pasowały do mojego samochodu??? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 powinny pasować chyba że zrobisz tak jak ja kupiłem orginały w citroenie za 20 zł komplet mgłowe i pasują bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Znalazłem na allegro dysze mgłowe a tego nie znalazłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Muszę wymienić dyszę spryskiwacza, tylko żeby się do niego dostać, trzeba zdjąć wygłuszenie maski. Ono jest mocowane na jakieś plastikowe spinki - jak je zdjąć? Wystarczy, że czymś podwadzę i wyskoczą? Nie chciałbym czegoś połamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zamówiłem takie spryskiwacze: http://allegro.pl/hit-spryskiwacze-mglowe-dysze-mgielka-sklep-i2012246659.html Czy zakładając je do Megane IphII będę musiał je przypiłować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 najprawdopodobniej tak, ale przepłaciłeś ja w ASO Citroena za komplet dałem coś ok. 26 zł w ubiegłym roku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekck Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Pieczar, a do jakiego modelu citroena były te dysze? pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 od C3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) trochę przepłaciłem, ale do ASO Citroena tez blisko nie mam:) pamiętam zamawiałem je do Clio II niecały rok temu to dobre 10zł były tańsze... Edytowane 17 Stycznia 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 będa pasować napewno, swego czasu sprzedawałem tego tysiące na allegro, ale będziesz musiał je jednak troszke przypiłować, jak nie będziesz wiedział jak założyć to pisz na PW pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 mam nadzieję ze jutro już będą u mnie :) przypiłować wystarczy z jednej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 tak z przodu tylko rób to powoli żeby ci później spryskiwacze nie latały i nie rób do samego dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 dzięki, spryskiwacze założone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Napisz za jakiś czas jak się sprawdzają na co dzień, czy jest znaczna poprawa względem fabrycznych, czy mgiełka pokrywa całą szybę (sięga do samej góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 czyli koledzy mówicie, że mgłowe od citorena wystarczy delikatnie spiłować i wcisnąć w otwór po starych. kbarann, może napisz nam wszytkim tutaj jak to zrobić, aby nie popsuć. Czasmi jak jeżdzę Laguną, to doceniam ten rodzaj spryskiwaczy- faktycznie działa to lepiej, i nawet wydaje mi się, że dzięki temu mniej rysuje się szyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi