szlepster Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 WItam forumowiczów i proszę o pomoc w jakże nie malym problemie jaki mnie dotkną. Przy zakupie samochodu i podpięciu go pod CLIP-a w ASO serwisant powiedzial mi, ze mam błąd na sondzie, koszt wymiany 270zł, postanowiłem sam wymienić ową sondę kupiłem na alledrogo tą SONDĘ i pojechałem na kanał aby ją wymienić(zapomniałem dodać, że niemam katalizatora)i co sie okazuje nie mam gdzie jej wkręcic lub nie wiem gdzie:( silnik 1.6 16V daje pare fotek zrobionych od spodu samochodu moze ktoś coś doradzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A patrzyłeś na kolektor wydechowy? Od góry pod puszką filtra. Po za tym powinieneś mieć dwie sondy, chyba, że ktoś jakieś modyfikacje zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlepster Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 z Tego wynika, ze na pewno nie mam jednej sondy, bo jak widać na wyżej załączonych zdjęciach nie ma gdzie jej wkręcić czy to przed, czy za katalizatorem którego niema, a co do drugiej sondy to nie wiem jak się do niej dostać Teraz jeszcze pytanie dla Warszawskich użytkowników forum czy ktoś posiada interfejs żeby to sprawdzic ewentualnie wykasować błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 podaj rok maszyny oraz typ pojazdu (np ja mam JAOD) Co do interfejsu ddt2000 i vag kkl poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlepster Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 rocznik 1999 wersja przejściowa kaleido JAO4, a co do interfejsu czytałem już temat i właśnie szukam kogoś kto mieszka w warszawie i go ma aby to sprawdzić lub wykasować błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 [ Dodano: 2011-04-09, 20:01 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlepster Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 po porannych syrenach jakie zawyją o 8:56 i nas wszystkich pobudzą, wyjde na parking i coś przy nim pogrzebie zastanawiam się czy ta sonda którą kupiłem będzie tam pasowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arzago Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Kolego jesli nie masz katalizatora to MUSISZ i MOZESZ miec tylko jedna sonde polozona wczesniej przed kataliztorem! Kolego Ty musisz i możesz stosować pl-literki, a poza tym dlaczego się drzesz :) Regulamin pkt. 5.6 i 5,10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi