Lava1 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Parę dni temu kupiłem Megane I ph II GrandTour z oryginalnymi relingami. Chciałem je przesunąć do tyłu, ale do tego jest potrzebny kluczyk. Niestety poprzedni właściciel stwierdził, że nie ma od nich klucza. Jak to wygląda w rzeczywistości ? Czy do tego trzeba specjalnego klucza czy powinien pasować ten od drzwi (stacyjki) ? Czy jest jakakolwiek możliwość dorobienia klucza do tych relingów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 To nie jest ten sam kluczyk co od stacyjki. Można dorobić, ale to drogo bo gość w moim terenie chciał 120zł. W sklepach "molochach" można kupić taniej cztery takie zamki, tylko muszę sam gdzieś podjechać i rozeznać jakie one są, może gdzieś na szrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lava1 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Tylko jak zdemontować te zamki (relingi) w celu ich wymiany ? Zastanawiam się czy "zwykły" ślusarz nie dorobiłby do tego klucza ? A może już ktoś coś takiego robił P.S. Może ktoś mógłby zrobić zdjęcie kluczyka od swoich relingów to podjechałbym z takim zdjęciem i popytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Właśnie Ci napisałem, że podjechałem do "klucznika", powiedział mi 120 zł za dorobienie do jednego zamka - wkładki, a jeśli się okaże, że mam dwa różne zamki w tych dwóch belkach to dodać 120zł, Ponadto dorobienie kluczyka do już dorobionego 15 zł za sztukę. Nie wiem, może w innych regionach wołają inaczej. U mnie jest tylko jeden fachman i możliwe, że woła jak z kosmosu, nie ma konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi