mirmar1987 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam. Mam troszeczkę dziwne i nie typowe pytanie. Znajomy wymienił mi klocki i tarcze, ponieważ z nie uwagi mojej dziewczyny klocek poprstu "wyparował" i przez kilka dni hamowała samym zaciskiem. Po wymienie na nowe tarcze i klocki znajomy poinformował mnie ze jest lekko przytarty cylinderek. Obecnie mam załozony nowy zestawik ale trapi mnie ten lekko zdarty cylinderek od zacisku. Czy muszę to wymienić już, czy moża to odłożyć do kolejnej wymieny klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 To zależy jak bardzo się "zeszlifował" tłok. Nierówno zużyty tłok zacisku będzie nierówno dociskać klocek do tarczy. Trudno określić, jak się tego nie widzi, jeżeli guma na tłoku nie została uszkodzona to być może wszystko będzie w porządku. P.S. Z przodu nie ma cylinderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 jak jest mocno wydarty cylinderek lepiej wymienić na nowy,bo to dla twojego bezpieczeństwa (to są hamulce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi