Mariusz01081 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam prosze o pomoc mam zamiar go kupic lecz pierw chcialbym zasiegnac waszych opini. http://moto.allegro.pl/reno-scenic-1-6-gaz-i1553304445.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Prawdopodobnie był robiony, a na pewno malowany (oczywiście to moje halo, co nie znaczy się nie mylę). Na pierwszy rzut oka, (po różnych obróbkach, powiększeniach zdjęć itp), różne szpary pomiędzy klapą bagażnika a konturem błotników po całej wysokości, możliwe, że wystarczy regulacja na zawiasach. Zarówno lewe jak i prawe drzwi do regulacji, końce opadają (widać przy zbiegu z tylnymi drzwiami), do regulacji klapka wlewu paliwa. Kołpaki są nowe, ciekawe jak wyglądają felgi, pewnie też malował, zapomniał pomalować haka. Środek, wytarte albo brudne podłokietniki na boczkach, ciekawe jak wygląda kierownica, bo pokrowiec też jest nowy. Nie pokazał konsoli i załączonych zegarów, tylne szyby na korbę. Co do zdjęć, które Ty wkleiłeś; prawy reflektor jest nowszy, jaśniejsze lustro; śruby na reflektorach stare pordzewiałe, a pod zamkiem zderzak trzyma śruba nóweczka, zgubili gumowy dystans na prawy błotnik przy grodzi silnika, silnik wygląda na styrany, ale wiadomo ma swoje latka. Moje zdanie; auto ma przejechane dużo więcej, gość chce sporo ukryć nowymi kołpakami, pokrowcem kiery. Zobaczcie inne aukcje sprzedającego lub dane jego, ma firmę transportową. Sam mam kolegę, który zarejestrował na swoją żonę transport. On ciąga wielotonaże, a jego żona Scenikiem małe ładunki, wydaje się, że nie ma teraz interesu, ale w zeszłym roku właśnie scenic u niego zrobił naprawdę kupę kilosów, miał lux tydzień w tym roku, w marcu 5 razy odcinek Warszawa - Berlin i z powrotem bez przerw, jechał tam odebrać towar a wracając zabierał przesyłkę, dostarczył a oni znowu aby do Berlina i tak pięć razy. Jak się zdecydujesz to dokładnie obejrzyj, zrób rundę i niech zejdzie z ceny, albo szukaj innego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz01081 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Dzieki sliczne nawet nie podejrzewalem ze mozna tak dokladnie opisac (super). Szukam dobrego Scenica tak do 10tys. Jeszce raz dzieki szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zyga ma rację, picowany na handel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Na moje oko, również. Przód był rozbierany. Dodatkowo, wydaje mi się że był uderzony w okolicy przedniego koła od strony kierowcy. Od strony komory silnika środek tam, jest znacznie czyściejszy niż po przeciwnej stronie - no chyba że go wymył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz01081 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 A co powiecie o tym wiem ze drozszy ale moze troche zbije cene tylko nie wiem jak z ta homologacja. http://otomoto.pl/renault-scenic-1-6-16v-f...-C17614773.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zderzak przód chyba od diesla. Przebieg raczej prawdziwy, sądząc po fotelu kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Drogo, bo musiał doliczyć VAT do ceny sprzedaży, albo musisz dodać, tylko o tym nie napisał, tak podejrzewam, bo ma założoną kratkę. A więc na firmę był zarejestrowany, ten przynajmniej podał realny przebieg. Ciekawe czy ma panel do radia, no i ciekawe co to za plamy na tapicerce nóg pasażera, jakby oleiste albo po spawaniu, zadzwoń zapytaj. Szukasz daleko, a na naszym forum często ktoś sprzedaje, obecnie jednak nie ma. Poczekaj może troszkę, nie śpiesz się, bo przed świętami auta drożeją, po świętach mogą stanieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz01081 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam bylem wlasnie w tym komisie auto rzeczywiscie zarekwirowane przez komornika. Wlasciciel komisu tylko posredniczy,zjechal na 11tys. On bierze tylko zaliczke a reszte rozliczam sie z komornikiem i to on mi wystawia fakture. Zderzak tlumachyl ze taki jest bo juz po lifcie. Nie wygladal najgorzej. Szukalem tez na forum. Na tym forum piszemy pl-literkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lin Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Z 2002 r za 11k (cena brutto) to raczej dobra okazja. Jeśli to tylko dlatego, że komorniczy, to warto się pospieszyć, z drugiej strony trzeba go dobrze prześwietlić, bo te 250k km z kratką mogło zrobić swoje :/ Jak będzie coś bardzo "nie tak" to atutem jest f-ra od komornika a nie umowa z jakimś Hansem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi