Sebi1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam, mam pewien problem z e swoja meganka, a mianowicie zauwazylem ze cieknie mi olej spod kolektora, ktos moze wiedziec co moze byc grane w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Może poszła uszczelka pod głowicą . Ściągnij osłonę kolektora i sprawdź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebi1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 jezeli poszla uszczelka to jakie beda tego objawy? oczywiscie poza uciekajacym olejem. Wydaje mi sie ze moze to byc uszczelka na pokrywie zaworow albo uszczelniacz wału korbowego. ktos orientuje sie ile moze kosztowac wymiana tych czesci+ koszt samych czesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Wszystko zależy w jakim stopniu uszkodzona jest uszczelka . Następny objaw to przedostanie się oleju do układu chłodzenia i odwrotnie . Jednym słowem galaretka w silniku , biały szlam w zbiorniczku wyrównawczym oraz pod korkiem oleju . Ostatnio sam robiłem u siebie też ciekło pod kolektorem . Zrób to co napisałem prędzej i sprawdź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebi1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 nie ma oleju w plynie chlodniczym, nie ma plynu w oleju, na bagnecie tylko olej, nie dymi na bialo, nie ma bialego szlamu w plynie chlodniczym, na dekielku od oleju nie ma bialego nalotu. auto nie grzeje sie, nie traci mocy...jezdzi normalnie...tyle ze sie poci... i po zdjeciu pokrywy od kolektora widac ze jest troszke pekniety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 blok czy kolektor pekniety kolektor nie ma znaczenia jak leci olej to pod kolektorem . To oznacza uszczelka do wymiany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebi1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 pekniety jest kolektor wydechpowy tak centralnie na srodku... taka rysa jest gdzies ja wiem---2-3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 T nie jest wina cieknącego oleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebi1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 a orientujesz sie mzoe ile moze ksoztowac uszczelka na pokrywie zaworow albo uszczelniacz wału korbowego? plus robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Pd kapę zaworów zwykła papierowa jakieś 15 zł i jest jeszcze metalowa o niebo lepsza 30 zł . A z tym drugim to nie mam pojęcia . KATALOG CZEŚCI w INTER CARS . Tu wszystko sprawdzisz http://sklep.intercars.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebi1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 a robocizna, i jak uwazasz moze to byc przyczyna tego wycieku oleju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zrób zdjęcie wycieku i wstaw na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Sebi 1986 miałem podobne objawy. Byłą to uszczelka pod głowicą. Mnie skasowano 500 zł z robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ja robiłem głowice miesiąc temu . 530zł WYSZŁO uszczelka pod głowice uszczelka pod kapę zaworów uszczelka kolektor wydechowy uszczelka kolektor ssący szpilki uszczelniacze zaworów Robocizna 300 ( z planowaniem ) reszta to części Części po zniżkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi