stepnikp Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Mam problem. Moje megane I rok 2002 do końca był serwisowany w Niemczech. Problem w tym, że nalali mi tam dziwny płyn do chłodnicy. Niby taki w serwisach leją, ale odrobinę mi brakuje i chciałem dolać. Ktoś może wie jak się ten płyn nazywa i czy można dolewać, czy lepiej wymienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Wymień, albo dolej Prestone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Wymień na borygo i będziesz miał spokój, dostępne jest wszędzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepnikp Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Jednak, jak oryginał to chciałem zostawić :) Tym bardziej, że był 6 miesięcy temu dopiero wymieniany. Dlatego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Jeśli jesteś pewien wymiany to najlepiej będzie tak jak radzi Paweł, Prestone bodajże miesza się z każdym płynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Jak dużo nie brakuje to dolej trochę wody i po sprawie, bez przesadyzmu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Tylko wodę za jakiś czas będzie ponownie uzupełniał (przerabiałem u siebie), a płynu (jeśli nie ma wycieków) nie, więc mimo wszystko chyba warto wydać te parę groszy (na allegro 10zł/1l) i mieć spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Najlepiej wymień całość na nowy płyn. Kulera k2 masz za mniej niż 40zł/5L, a jest ok. Jak koniecznie chcesz przyoszczędzić te kilka zł to weź sobie wyciągnij ze zbiorniczka 100ml i wymieszaj ze 100ml nowego płynu. Potem to zagotuj. Jak nie będzie galarety itp to można mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 (edytowane) Tak jak piszą, najlepiej wymienić całość. Co do mieszania to polecam PRESTONE'a, mieszalny z każdym płynem :) wiem, bo dolewałem i jest git :) Edytowane 8 Maja 2011 przez RACHE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Teraz można każdy ze sobą mieszać, nie ma większego znaczenia jaki płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi