robert197648 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Witam ostatnio żonka miała spotkanie z barierką, moja meganka ma skasowany przód.Ja kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy warto to naprawiać czy może sprzedać rozbitą?Blacharz po wstępnych oględzinach ocenił koszt robocizny ok 3-4tys + mam sobie kupić części.Do wymiany mam cały przód razem z chłodnicą.I tu mam dylemat czy robić i po naprawach ją sprzedać? Oczywiście że po takiej naprawie nie będzie miała tej samej wartości co przed,a z 2 strony może sprzedać ją w takim stanie jak jest tylko jaką cenę moge osiągnąć?5-7tys więcej mniej ?Dodam że poduchy nie strzeliły są całe :) :) Megane 1,4 16v 2003r 98KM benzyna+gaz Salonowa+serwisowana przebieg 144tys Mój odnośnik Mój odnośnik Edytowane 6 Maja 2011 przez robert197648 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 a może tak napisz co to za meganka, jaki rocznik i wrzuć jakieś fotki jak ten przód wygląda wtedy będzie można coś więcej powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Wstaw jakieś zdjęcia z uszkodzonymi rzeczami, bo jak się nie widzi co tam poleciało to jak wróżenie z fusów. Poduszki całe masz?? Kierownica się blokuje jak wyjmiesz kartę?? Edytowane 6 Maja 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 kierownica się blokuje poduchy całe z miejsca zdarzenia ona jeszcze zjechała(podobno jechała dosyć wolno ok 40-50km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 robert197648 uzupełnij profil o dane auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Uzupełniony drobne przeoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 A masz AC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Właśnie nie i dla tego mam dylemat bo całą kasę z własnej kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Wszystko zależy w jakim stanie są podłużnice i czy się nie przestawiła geometria podwozia. I to najpierw trzeba by było sprawdzić. I po tej operacji się zastanowić. Ze zdjęcie widać, że do wymiany cały przedni pas, lampy, chłodnica (chłodnice jeżeli jest klima), maska, błotniki, zderzak, nadkola (przenia część). Edytowane 6 Maja 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 robert197648 jeszcze jedna uwaga ! Jeżeli zamieszczasz fotki w swoich wypowiedziach elegancko było by jakby te fotki pojawiały się w postach, a nie były wstawiane w postaci linku, przekierowania. Na razie jest to tylko prośba, za chwilę będzie taki wymóg. Nie polecam też fotosik.pl mam z nim bardzo smutne doświadczenia, jest to jedynie zalecenie. Wracając do tematu Z własnego doświadczenia powiem Ci, że sprawa jest trudna. Poszukaj może znajdziesz taką Meganę na szrocie, wtedy zdecydowanie możesz obniżyć koszty, ale i tak same "blachy" to co najmniej 1000 zł. Warunek zachowana geometria nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 No tak tylko teraz dojdzie hol do warsztatu muszą rozebrać go a to wszystko kosztuje.Jak się okażę że naprawa większa niż przewidują to pozostanie tylko allegro i po jednej części sprzedawać. P_r_z_e_m_o próbowałem dodać bezpośrednio na forum lecz pokazywało linki tylko,dla tego dałem na fotosik,ale jeśli to problem to proszę o skasowanie ten temat i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Wyjaśnienie poleciało na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Jak się okażę że naprawa większa niż przewidują to pozostanie tylko allegro i po jednej części sprzedawać. No nie za bardzo bo nie wyrejestrujesz jej w wydziale komunikacji jak nie będziesz miał zaświadczenia o zezłomowaniu pojazdu (a auto trzeba dostarczyć w całości inaczej każą płacić i to słono). Edytowane 6 Maja 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 aha no to mnie pocieszyłeś :) eh czyli muszę w całości to sprzedać lub robić,najbardziej się obawiam tych kosztów bo niby z częściami ma kosztować z 5-6tys a żeby się nie skończyło na 10tys. P.s A wczoraj Renault wycenił wstępnie naprawę robocizna 4tys części 11tys +koszta dodatkowe =18900 Myślałem że spadnę z fotela jak przeczytałem wiadomość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam znalazłem cały przód do swojej meganki po stłuczce.Mam pytanie czy będzie pasowało kompletny przód z megi Dci 1,9 do 1,4 16v zderzak błotniki przedni pas ze wzmocnieniami lampy wydają się być identyczne ale czy chłodnica bedzie pasować? Sprzedawca twierdzi że pasuje do każdej,proszę o wypowiedzi osoby znające temat. P.S obie są z tego samego rocznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi