xtomk Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam, co jakiś czas na kokpicie wyskakuje mi na czerwono otwarta klapa bagażnika, i co z nią związane zapalają mi się wszystkie żarówki w kokpicie, co może być przyczyną? i co mam z tym problemem zrobić. I dodatkowo który bezpiecznik jest od oświetlenia w kabinie żeby mi akumulatora nie rozwaiło. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Prawdopodobnie wiązka w klapie, uszkodzona wtyczka. W scenikach nie zdarzało się, natomiast w megankach owszem często. Edytowane 9 Maja 2011 przez kocuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Zacznij od wyjęcia zamka i porządnego wysuszenia np. suszarką do włosów, często woda zwiera mikroprzełącznik w zamku i pokazuje otwartą klapę. Suszyć trzeba dość długo z powodu słabego dostępu. Sprawdź jak był poprowadzony kabel i spróbuj zmienić jego położenie, najczęście woda dostaje się przez logo (uszczelnić) i spływa po kablu do zamka, widać to po delikatnych śladach wewnątrz klapy. Edytowane 9 Maja 2011 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 A nie ma tam czasem bolca, stycznika? Jak klapa jest otwarta to powinien wystawać od dołu. Ja bym zaczął od tego. Jeżeli nie ma osobnego bolca to w zamku jest stycznik, może on coś ześwirował, Tak czy siak trzeba przynajmniej zdjąć tapicerkę i zaglądnąć. Jak masz otwieraną szybę zobacz czy tam nie ma problemu Sprawdź 560 i 822 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomk Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 W sumie wyszło na to że woda gdzieś wciekła pod pstryczek w klapie z tyłu, samo przeszło, wstawiłem za to wszystkie żarówki led w środku które polecam wszystkim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi