rav85 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Wymieniałem dzisiaj łożysko z tyłu ponieważ zaczęło już huczeć, ale po rozkręceniu zacisków co się okazało - że nie ma w ogóle okładziny na tylnych klockach. Co najśmieszniejsze klocki powinny być po przebiegu 10.000km, ponieważ były wymieniane na nowe w warsztacie miesiąc temu razem z tarczami no i okazało się ze warsztat który to robił miesiąc temu oszukał mnie i pozostawił stare klocki kasując za zakup nowej części. Dla zobrazowania mojego szczęścia (gdybym jeszcze trochę pojeździł na tych klockach do wymiany były by też tarcze) zamieszczam zdjęcia starego i nowego klocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 A czy w Megane II nie ma tak jak w Scenicu II - że z tyłu tarcze hamulcowe są zespolone razem z łożyskiem? I nie wymienia się samego łozyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Wymiana łożyska tylnego Megane II ph I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Dlatego w swoich autkach wszystko co potrafię wymieniam sam. W moim mieście zamknęli niedawno salon SKODY ponieważ mechanicy w serwisie naciągali klientów. O serwisie Renault też nie mam zbyt dobrej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Dlatego w swoich autkach wszystko co potrafię wymieniam sam. I dokładnie tak samo robię ja, ale z uwagi na fakt, iż z tyłu tłoczek od hamulców trzeba wciskać skręcając go oddałem auto do warsztatu - no i zostałem oszukany. Dobrze że wyszło to dzisiaj przy wymianie łożyska a nie dopiero jak tarcza była by do wyrzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 dlatego niestety trzeba ciągle mechaniorom patrzeć na ręce podczas "pracy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Coś z tym zrobisz czy odpuścisz gnojkom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 obawiam się, że teraz im niczego nie udowodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Ja bym do nich pojechał z tymi klockami i je im rzucił na biurko. I albo coś z tym zrobią albo stracą klienta i innych dzięki reklamie ich serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Nie będę walczył z wiatrakami, na pewno do nich nigdy już nie zawitam i każdemu odradzę ten warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 rav85 jedz i powiedz co co zastałeś. Jedź tylko dlatego że następny klient tam pojedzie i zostanie świadomie bądź nieświadomie zrobiony w bambuko. Być może robił to jakiś pracownik-praktykant albo nowy pracownik... czasem tak bywa (choć wiem jaka jest rzeczywistość). Pokaż co było. Jak cię zleją odwróć się i odejdź. Masz jakiś rachunek, paragon ? Dali ci ? Jeśli nie dali zgłoś do Skarbówki... jeśli dali też zgłoś. To trzeba tępić - takie praktyki są niedopuszczalne - tu chodzi o bezpieczeństwo. Pomyśl iż twoja siostra, żona, matka - osoba która się nie zna idzie tam i potem jeździ, jeździ bo wierzy iż dba o auto, a PAN mechanik ja rźnie w ciu.a. Nie pozwól aby mechanik opowiadał kolegom przy piwie jak naciągną(a)ł klientów. Trzeba skończyć z powszechnym przyzwoleniem na przymykanie oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Kipi dobrze pisze - to mogło się skończyć źle, bardzo źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 rav85 Masz jakiś rachunek, paragon ? Dali ci ? Jeśli nie dali zgłoś do Skarbówki... jeśli dali też zgłoś. Z czystej zawodowej ciekawości (rachunkowość) - co ma zgłosić w tej skarbówce i jak takie zgłoszenie ma polepszyć jego sytuację? (no chyba, że chodzi żeby choojkom zrobić na złość - ale ciągle pozostaje aktualne moje pierwsze pytanie). Wymiana łożyska tylnego Megane II ph I Dzięki za linka do instrukcji. Byłem błędnie przekonany, że to się nie wymienia. Ja akurat wymieniałem cieniutkie tarcze i jakoś tak im sie przyglądając doszedłem do wniosku, że się łożyska nie wymienia. Przy okazji - czytając ta instrukcje ile ja się potem naszukałem w internecie co to jest "gumówka" (i dlaczego tak się nazywa), która wyglądała jak szlifierka [i jak się okazało jest to szlifierka], ale wyraz "gumówka" - który pierwszy raz w życiu spotkałem - dawał mi do myślenia, że chyba jest to jednak jakiś specjalny rodzaj szlifierki. Hehehe na stare lata znów się czegoś dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademeness Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dziwne, że nie zauważyłeś, że masz "listki" zamiast klocków zaraz po wymianie. Chyba, że masz takie felgi że nie widać np. stalowe z kołpakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Właśnie były stalówki z bez kołpaków i niewiele przez nie widać, ale w tym dniu zmieniałem felgi na aluminiowe i wymieniałem łożysko no i wyszedł ZONK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi