snap Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 pewnie 110 bo ze 130 wyciagaja po 170-180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 z seata ibizy 130 KM FR potrafią 220 KM wyciągnąć ale nie wiem czy ta sama firma czy inna :D zmiana coolera i pare przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 ale chodzi o sam program a nie zmiany mechaniczne znajomy ma pierwsze corrado w polsce tdi, silnik z golfa 4 130km seria i teraz ma tam 270km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 270 km i FWD - porażka dla mnie, taki zestaw to nie na drogi, zero trakcji, chyba, że ma na ćwiartkę wtedy to całkiem całkiem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 jezdzi na co dzien i do tego 1/4 oczywiscie na codzien ma inny program chyba 240 :D ale do tego felgi 18" wiec troche zamulaja i jest jak znalazl http://img226.imageshack.us/img226/9295/corrado0vj.jpg tak to wyglada na starych felach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 dobra, forum jest o megankach a nie szwabach, koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 silnik byl 90 ps ,zmienilem wtryski od 110 i program w TTc dalo to wszystko 146 ps a jesli chodzi o sprzeglo to jak jest dobry program to daje rade , wazne zeby moc rosla wraz z niutkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 tak ale w dieslach przeważnie jest tak ze Nm rosną bardzeij niż KM [ Dodano: 2007-04-12, 15:57 ] ile kosztuje taki programik??? dowiedziałem sie ze w masters tuning taki mod kosztuje koło 1600zł no i do tego hamownia.Na lato planuje taki programik wiec szukam dobrej firmy i czekam za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 tommi, we wroclawiu masz oddzial mastersa wiec nie musisz leciec do katowic 1600 za jaki program ?? tzn do jakiego silnika ? 1,5 ? 80 kilka km? ciekawy jestem ile wyciagna z 1,5 dci 100km, silnik niby ten sam ale jest podwojne kolo zamachowe ( silnik ciszej chodzi ) i cos jeszcze zmienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 wiem że w wrocławiu jest oddziałmastersa ale masters wyciaga max ok 128 KM a mnie interesuje koło 140KM i dlatego pytałem sie o TTc bo musze podzwonic która firma wiecej potrafi wyciagnąć. Boje sie o te sprzęgło żę wiecej nie da rady tylko te 320Nm a to ok 130KM. Do swojej chce włozyć wtryski od wersji 120 KM ni i zmienic cooler od lagi II aby był centralnie a nie za halogenem jak fabrycznie, turbafka z tego co sieorientowałem nie pasuje od wersji 120KM :-( . MAsters z wersji 102 KM (1.9dci) wyciągnął 126 czy 128 KM i prędkość V max wzrosła do 215km/h (po chipie)tego dowiedziałem się od znajomego. Dla mnie to za mało i wcześniej zastanawiaełm sie nad wymianą silnika na 120KM i później zacząć mody ale skoro kolega z seata 90KM po wymianie wtrysków i modzie osiągnął 145KM(troche trude to do uwierzenia na pozostałych fabrycznych częściach) to może oni też zaoferują coś ciekawszego niż masters -126KM ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtruchano Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam wszystkich Już tak się wożę około 3 lata po box tuningu V-tech Nie piszę tutaj żeby reklamować tyle tylko żeby przedstawić swoją opinię! Jak na razie silnik działa i oby jak najdłużej. Sprzęgło też nie wymieniałem. Megane II 1.9dCI 10.2003 Dane PO box tuningu i po hamowni: 139km i 360Nm. Jest bardzo sympatycznie.... :) Docieranie nowego samochodu było jednak męczące... Czy jest to dobra firma czy nie?? nie wiem ale gdy chciałem zamienić na chip'a to o dziwo chcieli prawie tyle samo jak od nowego klienta. To mnie zmartwiło, szkoda... Pozdrawiam użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 masz jakis wykres z hamowni ?? jaka byla seryjna moc ? jak ze spalaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 a z jakiej wersji(ilu konnej) te 139KM? Pewnie z 120KM na 139KM. A mam pytanie czy samochód trzymał serie pod względem fabrycznych KM?Z tego co wiem to rzadko która renówka trzymie serie - przeważnie zawsze troche KM brakuje :-(. Ja narazie zmieniam dolot od turbiny do przepływomierza a raczej w środe chyba będe zakłądał bo ma to dopiero do mnie przyjść(dzięki temu będe mógł założyć stożek ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 z seata ibizy 130 KM FR potrafią 220 KM wyciągnąć ale nie wiem czy ta sama firma czy inna zmiana coolera i pare przeróbek :) nie ta sama firma....rozumiem że mówisz o czarnej ibizie rufiego.... a 220 km to i owszem ale to max dla tego silnika..normalnie jeździ na mapie na 180km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 to ile mozna mieć takich map? a czemu nie jeździ na 220KM? Coś nie chalo jak długo jeździ z tak podkręconym silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi