Lambzer Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Witajcie, Rozglądam się od jakiegoś czasu za meganką kombi z małym silnikiem Diesla a z zakupem chcę zmieścić się w okolicach 20 tys. Mam świadomość że za tą kasę cudów nie będzie, więc jestem w stanie znieść drobne wady/braki auta. Głównie zależy mi na tym, żeby auto sprawnie posłużyło mi przez jakieś 5-7 lat. Będę wdzięczny za wszelkie rady i pomoc. aktualnie wpadła mi w oko poniższa oferta: http://moto.gratka.pl/tresc/renault-megane-1-5-dci-privilage-kombi-1-5-11185948.html#9e881845d2588abc,1 Oczywiście nie kupię bez wcześniejszego sprawdzenia auta na przeglądzie, ale jeśli dzięki Waszym radom uniknę zbędnych wypraw bądź ewentualnego złego zakupu, to będzie to dla mnie nieocenione:). Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 30 Maja 2011 przez Lambzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 felgi ma od meganki I (a jak 16" to od scenica :) ). Teraz, żeby auto słuzyło jeszcze 5-7 lat, to trzeba mysleć o nowym aucie z salonu, niestety ówczesne konstrukcje właśnie na 5-7 lat są obliczone. Poza tym, ja bym szukał mocniejszego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lambzer Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 heh, dzięki za rady za 20 tys. to z salonu będę mógł jedynie może jakąś TATĘ wziąć, a to już może nawet rok nie posłużyć :) co do silnika, to 1.5 powinno mi wystarczyć :) Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 1.5 było w kilku wersjach mocy, 82KM to akurat najsłabsza w megane. Ja bym szukał czegoś w okolicy 100KM. Różnicy w spalaniu praktycznie nie zauważysz, a jazda przyjemniejsza. Specjalistą od dwójek nie jestem, mam nadzieję, że się odezwą bardziej oblatani w tym temacie ode mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lambzer Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 w sumie racja, przekonałeś mnie :) , a i zawęża obszar poszukiwań najsensowniej wyglądają te dwie oferty: Pierwsza http://allegro.pl/sprzedam-renault-megan-1-5-dci-2004-i1622563509.html Druga http://otomoto.pl/renault-megane-1-5-dci-105km-klima-serwis-aso-C17870017.html w sumie obie nie wyglądają źle, ale obu nie kupię, poproszę o pomoc i porady. pozdrawiam Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 (edytowane) 1. Silnik co najwyżej 100KM ze skrzynią 5-tką, 105KM był montowany dopiero pod koniec 2005 roku ze skrzynią 6-cio biegową, przebieg do weryfikacji. 2. Uboga wersja, taka sama uwaga co do silnika jak wyżej, zdjęcia słabe. Edytowane 20 Maja 2011 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 1/ Zdjęcia albo umiejętnie zrobione, albo na szybko, mało z nich wynika. Zamontowany zestaw głośno mówiący - ciekawe do jakiego aparatu, 117 tyś, to chyba on sam zrobił, ale zdarzają się rodzynki, tylko niektóre kwaśne. Plastikowa osłona słupka (kierowcy) jakaś podrapana. Do sprzedania ma trzy auta. 2/ Także zdjęcia wieczorowe, także nie pokazał silnika i jeszcze boi się identyfikacji. Tylne szyby na korbkę, lusterka manualne więc i nie podgrzewane. Czyżby wersja amerykańska, cały czas świecą mu awaryjne. Za tą cenę wyszukasz bogatszą wersję, tylko powoli, bez pośpiechu. Regulamin pkt. 5.10 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lambzer Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 dziękuję za rady, Kataryniarz, no właśnie interesowałaby mnie skrzynia 6-biegowa. Dzięki za wskazówkę, bo w tych dwóch przypadkach sprawdzałem na zdjęciach ile jest biegów na lewarku :) Zyga, wnętrze pierwszego autka wygląda na dość zadbane, więc przebieg może być prawdziwy. Na szczęście się nie spieszę z zakupem więc mogę cierpliwe poczekać :) . Obawiam się tylko, że do 20 tys. zł raczej nie trafię na nic dobrego z 2005/2006 r. Ale cóż, nie ma nic za darmo, heh. a tak przy okazji, to mam dylemat odnośnie tych lusterek i szyb - wiadomo że jest to wygoda, ale jak wygląda sprawa z awaryjnością? Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 ...akurat z tym nie ma większych problemów, a wygoda ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lambzer Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Hej! Wziąłem sobie wszystkie Wasze rady do serca i nieco zawęziłem obszar poszukiwań. Obecnie przyglądam się poniższemu egzemplarzowi, proszę o pomoc w oględzinach: http://otomoto.pl/renault-megane-lux-privilege-126000-przebieg-C19094416.html dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi