Pavulon Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Poprzedni właściciel deaktywował fabryczny zamek centralny z immobilizerem (obecnie dioda miga cały czas, nie utrudniając rozruchu). Naciskanie przycisku w kluczyku nie ma żadnego skutku. W zamian za to wsadził jakiś niefabryczny zamek centralny z osobnym pilotem. I teraz nie wiem - czy można dokupić drugiego pilota i zaprogramować go tak, by służył do tego zamka jako zapasowy? I co z wymianą baterii w pilocie? W przypadku fabrycznego immo doczytałem się, że o ile wymieni się baterię w krótkim czasie (ok 10 min. jeśli dobrze pamiętam), to nie trzeba potem nic kodować ani przyuczać. A jak to jest w przypadku nieseryjnych zabezpieczeń? Do auta nie otrzymałem żadnych kodów, jedynie jeden kluczyk i jeden pilot. Chciałbym uniknąć przykrych niespodzianek w przypadku np. odłączenia akumulatora na czas naprawy czegokolwiek. Być może ktoś ma doświadczenia z takimi zabawkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Prawdopodobnie masz włożone coś w ten deseń: Link Jeżeli tak, to: Programowanie pilotów odbiornika jest banalne: Wlaczyc zasilanie odbiornika, nacisnąć switch na płycie i przytrzymać około 4 sek aż mignie dioda led. Puścić switch i nacisnąć przycisk pilota (przytrzymać ok 1-2 sekundy), mignie dioda led w odbiorniku i gotowe! Do odbiornika można wpisać do 10 pilotów. Kasowanie pamięci odbiornika: Włączyć zasilanie odbiornika, nacisnąć switch na płycie i przytrzymać około 8 sek (najpierw po ok 4 sek mignie dioda led a po kolejnych 4 sek dioda mignie jeszcze kilka krotnie) po czym zwolnic switcha. PS- ilość kanałów jakie posiadasz w centralce jest równa ilości przycisków na pilocie. Edytowane 23 Maja 2011 przez Kreciq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavulon Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 A gdzie można szukać tej centralki, coby się zorientować, jak to faktycznie wygląda? Gdzie zazwyczaj się je umieszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz-1990 Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 witam pozwole się dołaczyć mi w sobote odłaczono immo , dioda miga cały czas bardzo szybko ;/ niestety musze zamykać od środka guzikiem i następnie przekrecać drzwi od pasażera kluczykiem ,gdyż nie mam wkładki w drzwiach kierowcy . elektryk kazał mi dopiero przyjechać w czwartek mówiąc ze spróbujemy zakodować kluczyki czy jest to możliwe , żeby odłaczy immo , a central w kluczyku działał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 A gdzie można szukać tej centralki To już zależy od wyobraźni osoby, która to montowała. Generalnie należy szukać w miejscach nie narażonych na wilgoć. Jak masz szczęście, to znajduje się w skrzynce przekaźników, pod nimi (skrzynka obok zbiornika wyrównawczego płynu chłodzącego). jest to możliwe , żeby odłaczy immo , a central w kluczyku działał Tak, ale koszt tej operacji podejrzewam, że jest podobny do kosztu wstawienia centralki. Dodatkowo, centralka jest radiowa, a kluczyk w Megi 1 jest na podczerwień. Oznacza to, że nie trzeba celować w oko w podsufitce, również znacznie zwiększa się zasięg pilota. Z wad to chyba tylko dodatkowy breloczek przy kluczach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavulon Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Jak to jest w przypadku odłączenia akumulatora (na chwilę, np. podczas jego wymiany)? Jaki ma to wpływ na działanie centralnego zamka? Czy chwilowy brak napięcia w układzie sprawi, że pilot nie będzie otwierać/zamykać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 (edytowane) na chwilę, np. podczas jego wymiany Nic się nie stanie z immo. Śmiało możesz nawet na całą noc odłączyć. Jaki ma to wpływ na działanie centralnego zamka Bez aku nie zamkniesz/otworzysz auta. Jeżeli np. parkujesz pod blokiem, przedłuż kable od akumulatora (żeby wystawały np pod przednim zderzakiem), podłącz tam aku, zamknij auto i odłącz aku. Rano (lub jak z nim skończysz), podpinasz pod te kable aku, otwierasz auto i podpinasz aku pod klemy. Tylko jak wyjmiesz aku i zamkniesz auto, to schowaj te kable, aby nie było ich widać. Edycja: Może trochę źle to napisałem. Możesz oczywiście zamknąć drzwi kluczykiem (tylne wciskając te wystające bolce w drzwiach obok przednich drzwi), ale tym sposobem nie zamkniesz klapki wlewu paliwa. Edytowane 13 Września 2011 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavulon Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Ja mam u siebie niefabryczny central radiowy. O immo się nie martwię, jedynie o niego. No i machę też mam na patencie otwieraną od zewnątrz w magiczny sposób :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi