QRA23 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam Są podobne tematy ale jak mi nikt nie pomoże to wezmę i sie zastrzele. Meganka 1.6 98r. Wymieniony termostat uszczelka sprawna a mimo to chwilka w korku i temperatura tak z milimetr od zakazanego pola ;-). Pomocy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlods Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam Wymieniony termostat uszczelka sprawna a mimo to chwilka w korku i temperatura tak z milimetr od zakazanego pola ;-). Pomocy!!!!! A wentylator chłodnicy sie załącza? Taka to jego rola, żeby w razie potrzeby silniczek schłodził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak Ci tak skacze temperatura to powinien sie od razu uruchomic wentylator. Jest on na tyle glosny ze na pewno bedziesz go slyszal jak sie uruchomi, jesli go nie slychac to pewnie nie dziala i ot cala przyczyna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 czujnik wentylatora kosztuje 40 zł więc dla pewności możesz go sam wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 po za wyżej wymienionymi przypuszczam , że jak w każdej normalnej marce podanie danych na wskaźnik nie ma nic wspólnego z załączeniem wentylatora. Po prostu wentylator załącza inny czujnik najprawdopodobniej wkręcony w chłodnice a odczyt na deske zbierany jest przez drugi czujnik chyba w okolicy termostatu (przynajmniej większość aut ma takie rozwiązanie) w związku z tym trzeba zweryfikować czy tak jest , jeżeli tak to wykręć przeczyść lub wymień czujnik załączania wentylatora, względnie ten jest dobry a padł ten od wskazań i pokazuje "za wysoko". Kolejna sprawa to czy prawidłowo dobrany termostat tzn stopień-początek otwarcia (przykładowo VW,Ople mają chyba z 5 typów o początkach otwarcia od 80 do 96stopni.). Dalej : nei wiem czy w Renault jest dwustopniowy czy jednostopniowy wentylator (będzie widać po pinach 2 czy 3), jak dwustopniowy to czy pierwszy bieg (cichszy) nie wysypał sie przypadkiem (kabelek, silniczek, czujnik) - też do sprawdzenia. [ Dodano: 2007-08-21, 21:48 ] Jest on na tyle glosny ze na pewno bedziesz go slyszal jak sie uruchomi, jesli go nie slychac to pewnie nie dziala i ot cala przyczyna :) tak sie skałda , że albo ja mam super cichy wentylator a raczej dobrze wyciszonego Scenica bo ja tam wewnątrz nie słysze tylko widze :) , że temperatura oscyluje więc się włącza. Oczywiście po otwarciu drzwi słychać go. ;-) , muza ściszona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 nei wiem czy w Renault jest dwustopniowyw wersjach z klimą jest na pewno dwustopniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja nie mowie ze go w srodku slychac, ale po goracym dniu jak sie wlaczy to zazwyczaj pracuje jeszcze jak zgasisz auto i wyjdziesz idac do domu np. i wtedy go slychac, w srodku to ja tez go nie slysze, chyba ze mam otwarte szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek.s Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ja też mam ten sam problem i od dłuższego czasu nie mogę zlokalizować usterki. dzieje się tak tylko w gorące dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A dobrze został układ odpowietrzony :D Nie jest coś, gdzieś z deczko przytkane :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi