kkrzys73 Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 (edytowane) witam jak widać jestem tu nowy 15 czerwca kupuję renault megane I 1.4 16V 2002 r. piszę ponieważ moje pojęcie na temat mechaniki jest wysoce niezadowalające :) to mój drugi samochód po 10 latach przerwy i mam dylemat znajomy mechanik powiedział co mam kupić tylko nie powiedział jakiej marki, czego nie kupować itd do wymiany mam rozrząd i pasek to i to z rolkami, wiadomo olej filtry. obecnie ma mobil 1 5w 50 jest dość drogi i myślę nad zmianą półsyntetyczny jaki polecacie auto ma 152000 przebiegu ach i jeszcze coś nie tak z pompom wspomagania chyba też trzeba będzie wymienić jaki to może być koszt może ktoś się orientuje będę wdzięczny za każdą pomoc pozdrawiam krzyś :) znalazłem coś takiego -- http://moto.allegro.pl/pompa-wspomagania-renault-clio-megane-trucks-i1598979431.html ---- ciekawa cena ale czy ja wiem?? Edytowane 25 Maja 2011 przez kkrzys73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu69 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Link nie działa-błąd 404: Strona nie została znaleziona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrzys73 Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 teraz chyba jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 kkrzys73, a co ze wspomaganiem jest nie tak ? Ja u siebie też miałem problem i okazało się że wystarczy dolać płynu. A w serwisie mówili że trzeba wymienić. Już przeszło rok i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrzys73 Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 generalnie chyba chodzi o to że cieknie ja się na tym nie znam zapytałem tylko czy to jest ok że jest w takim stanie czyli "mokre" i dostałem taką odpowiedz "trzeba wymienić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 zależy gdzie cieknie bo być może wystarczy naprawić. Co do rozrządu kup jeszcze pompę wody zaślepki wałków i śrubę do wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrzys73 Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 pompę to wiedziałem rozumiem że tego nie ma w zestawie czy coś takiego jest odpowiednie ---- http://moto.allegro.pl/rozrzad-renault-clio-megane-laguna-1-4-1-6v-kxmk-i1582798723.html ---- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 http://moto.allegro.pl/rozrzad-renault-clio-ii-kangoo-megane-1-4-1-6-16v-i1589401152.html lub http://moto.allegro.pl/rozrzad-renault-scenic-megane-laguna-1-4-1-6-16v-i1592392856.html ja bym brał http://moto.allegro.pl/rozrzad-pompa-renault-laguna-megane-1-4-1-6-16v-i1611528198.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrzys73 Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 wielkie dzięki teraz przynajmniej wiem czego szukać jeszcze prośba odnośnie paska klinowego jakaś podpowiedz będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Kolego zanim kupisz na allegro to przeleć się po sklepach z częściami. Jak taki oryginalny zestaw rozrządu kupiłem w sklepie z częściami do francuzów za niecała 350zł. Do tego pompa za 120zł (ale nie pamiętam jaka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrzys73 Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 jak pytam w sklepach to ceny mają odlotowe w dodatku nie wiadomo co to jest i na pewno nie oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Do tego rolka i pasek osprzętu. Ja za pompę wspomagania do tego silnika płacięłm na szrocie 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrzys73 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Do tego rolka i pasek osprzętu możesz jaśniej bo się gubię przecież w zestawie jest rolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 do paska osprzętu jak jest potrzeba wymienia się rolki a jak jest klima to w niektórych jest napinacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrzys73 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 (edytowane) w końcu pojechałem na warsztat zapłaciłem za wszystko 850zł (pasek rolki rozrząd pompa ) tylko przy zapalaniu coś piszczy przez pierwsze 5-10 minut potem przestaje powinienem to reklamować (pasek firmy gets czy jakoś tak). a co do pompy to mi ją wyczyścił z oleju i jest ok puki co nie ma oznak wycieku Edytowane 22 Czerwca 2011 przez kkrzys73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi