moby_76 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam! Potrzebuję wymienić mikroprzełącznik znajdujący się w zamku (drzwi kierowcy) i co za tym idzie, musze wymontować zamek. Zanim zabiorę sie za "operację", mam jedno pytanie. W dialogysie, w pewnym momencie opisu demontażu zamka jest informacja, że trzeba własnoręcznie wykonanym z drutu haczykiem "coś" tam zahaczyć i odblokować. Czy ktoś z Was miał już okazję demontować zamek w Scenicu II phI i wie o co chodzi z tym haczykiem? W dialogysie brak szczegółowego zdjęcia i nie wiadomo za bardzo o co chodzi. Z góry dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Ja sobie kolego poradziłem małym kluczykiem (imbusem), chodzi o to żeby przez mały otwór w drzwiach wsunąc go do środka i do siebie podciągnąc coś w rodzaju niewielkiej blaszki. Edytowane 26 Maja 2011 przez Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moby_76 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Przez który mały otwór? Gdzieś z boku drzwi? I jeszcze zapytam, czy dla średniozaawansowanego majsterkowicza, demontaż klamki i zamka oraz wymiana mikroprzełącznika to trudne zadanie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dokładnie otwór ten znajduję się z boku drzwi nad zamkiem , taki mały gumowy koreczek. Temat ten już kiedyś był poruszany na forum i nawet któryś z kolegów stworzył dokładną instrukcje krok po kroku. :) Jezeli jednak z tym będziesz miał dalej problem, zastukaj na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moby_76 Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 I jeszcze jedno pytanie związane z demontażem zamka. Czy muszę przed przystąpieniem do demontażu odłączać akumulator? Jeśli tak, to rozumiem, że zaczynam od przewodu masowego(-)? Tak prawdę mówiąc, wolałbym uniknąć odłączania akumulatora. Mam już to za sobą, źle otwierający/zamykający się dach, pomimo ustawienia parametrów początkowych. Nie wiem co było grane, ale w ASO też się namęczyli aby było jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Nie musisz rozłączać aku - rozłącz wtyczkę w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi