soundkad Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Witam. Potrzebuje pomocy. Padła mi ostatnio tylko oś w moim kombiaku i mam problem z dostaniem zamiennika... zastanawiam sie czy bedzie pasowała z innego modelu sedana, HB? Z góry dziekuje za wszelką pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joobs Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Czy to wersja PH1 czy PH2? Ogólnie przerabiałem temat w PH2 i belki z hatchbacka i sedana pasują zamiennie. Scenic miał inne hamulce i był centymetr szerszy, coupe i cabrio miały inne. Z tego co się orientowałem należy sprawdzić, czy masz belkę 4 czy 2 drążkową i taką powinieneś wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soundkad Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 a co to za oznaczenia ph1, ph2? i jak mam sprawdzic jakie mam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Zacznij od Instrukacja korzystania z forum megane.com.pl I wytłumacz dokładnie o co Ci chodzi. Chcesz wymienią całą belkę, czy tylko trzpień na którym zamontowana jest piasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soundkad Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 cała belka jest do wymiany wiadomo, bebny mozna przełożyć... w sklepie za nową chca 3000 tys czyli połowę wartości samochodu. Na allegro ciezko jest dostać typową oś od kombi i zastanawiam się czy od HB czy sedana bedzie pasowała bo są dosyć łatwo dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Wiem kto ma od kombi. Na pewno była z tarczami (piast już nie ma). Jeżeli chcesz mogę zapytać ile i ją obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Polecam http://megane.com.pl/topic/27044-megane-i-phii-kombi-belka-dziwne/page__p__214670__hl__%2Btylna+%2Bbelka__fromsearch__1#entry214670 Podobny przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi