Piotrekglowno Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Witam mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy w mojej megi MI phII 1.6 16V rok 2000 kombi jest możliwość wymiany samych osłon przegubów zewnętrznych, wyczytałem na forum że można wewnętrzne te od skrzyni ale o zewnętrznych nie znalazłem (można ale w scenikach a nie wiem czy to jest to samo). Kolega wymieniał w peguocie 306 i musiał wymienić całą półośkę bo podobno nie rozbieralne to jest. Ciekawi mnie bardzo jak to jest w megankach ponieważ koszty są o niebo mniejsze i mniej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazek13 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Kiedyś u mnie mechanik uszkodził osłonę podczas wymiany łożyska. Osłonę wymienił poprzez ściągnięcie przegubu wewnętrznego. A poza tym można poszukać czegoś takiego: http://www.easytec.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Filmik widziałem znalazłem linka na forum, czyli nie trzeba wymieniać całej półosi żeby wymienić osłonę, jest to rozbieralne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazek13 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Rozbieralny jest przegub wewnętrzny (od strony skrzyni). Dotyczy półosi prawej - tej dłuższej. Nie wiem jak jest z lewą - krótszą. Edytowane 3 Czerwca 2011 przez Kazek13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Wszystko jest rozbieralne :) Ja u siebie w dCi wymieniałem manszetę na przegubie - poszło bez problemów. Największym problemem był zakup samej gumy - w aso koszt przekraczał 150zł, a i tak nie mieli pewności czy będzie pasować :) W Sulejówku jest fajny warsztat, gdzie facet podał mi od razu gumę jaką potrzebowałem, ale to trochę daleko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 W takim razie temat proponuje zamknąć. Uspokoiliście mnie żę to się rozbiera i da się wymienić samą manżetę. Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi