yaneq Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Heh parują mi lampy. Przednie podróbki i mechanik trochę spierniczył sprawę, ale zastanawiam się nad tylnią lewą. Paruje tylko w miejscu gdzie zapala się żarówka od wstecznego. Jak można poprawić szczelność? Zaznaczam, że lampa pęknięta nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Silikon powinien załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaneq Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 rozumiem, że twierdzisz iż są nieszczelne na łączeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Tak właśnie mniemam. Skoro tylko w jednym miejscu się to dzieje, to tam bym szukał tej nieszczelności. Gdzieś może ma drobną szparkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Tylko pamiętaj żeby przed zasilikonowaniem wysuszyć dobrze, bo po co sobie uszczelniać z parą w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaneq Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 a silicon jaki konkretnie polecacie? jest tyle do wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ogolnie parowanie jest normalne, nawet w nowych samochodach kiedys czytalem ze Hella dopuszcza parowanie "swoich" lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam paruja mi lampy w meganie i to tak ze w lewym juz widac krople wody czy to normalne ??? A jak nie to jak to uzunąc :roll: [na przyszłość: zanim coś napiszesz sprawdź czy już nie było tego na forum - bronius] [ Dodano: 2008-01-09, 12:41 ] szukałem na forum o lampach ale nie znalazłem (a moze zle szukałem) To mówicie ze moze byc gdzies mała szparka jesli tak to uzyje silikonu przezroczystego sanitarnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin84 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam mam ten sam problem zbiera mi sie w lewej tylnej woda wyczyscilem ja usczelnilem sylikonem i jest to samo wiec nie wiem jaka jest przyczyna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco75 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 U mnie podobnie w halogenie z od strony kierowcy, wymontowałem, wyczyściłem i silikonem poleciałem po łączeniach i nic nadal zaparowany, będę walczył dalej. Może jest nieszczelna guma na zapięciu żarówki. Musze to jeszcze obadać, jak coś to dam znać. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 w VW gdy przyjeżdża klient do serwisu z parujacymi lampami to wiercą otwory od spodu i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ramzes, ten sposób już podpowiadałem na forum, tylko w innym temacie o parujących lampach ;) Najprostsze rozwiązania sa zawsze najlepsze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchcik78 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam,ja również mam problem z lampami przednimi.Nie byłoby w tym nic dziwnego ale dzieje się to teraz w upalne dni gdzie wilgotność powietrza jest bardzo niska.Moje pytanie to skąd ta wilgoć głównie na prawej lampie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 kuchcik78: Myślisz, że my rentgena mamy w oczach i tak na odległość potrafimy :) :) Osłonki od strony żarówek dobrze masz założone :) Pobaw się z wodą i poszukaj nieszczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchcik78 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Lampy oglądałem przed napisaniem posta i nic nie znalazłem.Dziwi mnie to że w upalne dni zaparowały,skąd ta wilgoć przecież nigdy nic się nie działo a tu nagle zonk.Pojeżdziłem 2 dni z odkręconymi dekielkami od wymiany żarówek od krótkich i odpuściło.Hmmm będę musiał coś jeszcze pogrzebać.Pozdrawiam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi