Pawel Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Raczej tylko w ASO, ale cena nie jest tragiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Do uszczelnienia przepustnicy możesz użyć silikonu wysokotemperaturowego. Uszczelkę kolektora musisz jednak kupić. Tutaj masz np.: Klik Sklep sprawdzony przeze mnie, godny polecenia. Może potrzebujesz jeszcze jakiś części, to za przesyłkę zapłacisz tylko raz. Lub kupujesz na alledrogo preszpan i wycinasz uszczelki samodzielnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuma Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) a jakie mogą być jeszcze objawy uszkodzonej uszczelki kolektora dolotowego?? Dodano: 08 sty 2012 - 13:14 Witam:) nie odgrzewałem ostatnio tego tematu ponieważ jakoś nie było czasu. Dziś wróciłem od mechanika wymieniał uszczelkę pod głowicą pod kol ssącym wydechowym itd etc, i niestety nic się nie poprawiło w kwestii biegu jałowego. Mam wrażenie że ten silniczek krokowy działa odwrotnie niż powinien. Otóż: po skończeniu pracy, zalaniu płynem odpalamy. Obroty w granicach 800-1000 rmp. W miarę upływu czasu i rośnięcia temp obroty wzrastają:) już nie wiem co mam robić, silnik rozgrzany do 90 a obroty w granicach 1500-2000 rmp Edytowane 8 Stycznia 2012 przez cuma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czy w końcu podpiąłeś auto do CLIPa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuma Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 nie mam gdzie:( w serwisie powiedzieli mi za samo podłączenie 300 zł. Gdzie się znajduje ta wtyczka clip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Wtyczka jest pod pokrywką od bezpieczników. Ten silnik można zdiagnozować przez CLIPa, walizką XR-25 ewentualnie komputerem diagnostycznym Magneti Marelli. Popytaj w zakładach wyspecjalizowanych w autach francuskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuma Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 pod tą wtyczkę już jeden mechanik mi się podpinał ale nie mógł się połączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Powyżej Ci napisałem jakim sprzętem można zdiagnozować auto z tym silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarooo Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie wiec może ktoś z was pomoże mi z rozwiązaniem mojego problemu. A wiec W mojej megance 1.4 eco silnik E7J z 96 r 170 tys.km (Samochód od nowości w rodzinie) jest problem z obrotami a wiec na wolnych obrotach chodzi w miarę równo ale co parę sekund tak jakby wypadał jeden zapłon (wymieniona kopułka, palec, świece, filtry, olej) słychać w czasie tego wypadania zapłonu jakby strzał w tłumik. Po podłączeniu pod komputer wyskoczył błąd spalania stukowego. Moje pytanie brzmi co z tym fantem zrobić ? Dodam że samochodzie zamontowany jest też gaz i robi to zarówno na gazie jak i na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Czy jak wykręcałeś stare świece, to wszystkie wyglądały tak samo ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarooo Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Tak. Wszystkie wyglądały tak samo. Miały delikatny czarny nalot na całej powierzchni tak jakby nie spalał całej mieszanki lub miał zbyt bogata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Warto by podpiąć sondę w wydech i sprawdzić, bo może sonda lambda nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarooo Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Elektryk sprawdzał sonde i twierdzi że jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Sprawdź na analizatorze spalin jaka jest mieszanka na gazie i na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarooo Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mam jeszcze takie pytanie czy tanim interfejsem z allegro z programem ddt2000 połączę się z tym samochodem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi