rpk1 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam Mam taki problem w prawym kole przy skręcie terkocze. Wszystko wskazuje na przegub ale podobno do tej wersji nie ma przegubów tylko trzeba wymieniać całą półoś. Pytanie jaka tam siedzi bo po fotkach i opisach na allegro są różne. Auto to Renault megane scenic 2000r 1.9 dti może po vinie VF1JA0NN520755932 można ustalić co tam powinno siedzieć i co kupić. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centurion Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 (edytowane) Praktycznie to jest całośc ale da sie wymienic czesciami tyle ze po mojemu jest to nieopłacalne, za nowy zamiennik zapłaciłem 280 pln, zrobiłem ok 15 tyś na nim i nie nażekam. Jak chcesz to na PW dam ci namiary na sklep. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 7 Czerwca 2011 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 przegub jest wymienialny nie powinien być droższy niż 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rpk1 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ok a jaki w tym roczniku jest przegub 23 czy 21 frezów bo sa niby dwa rodzaje i nie wiem który kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 23 czy 21 frezów najlepiej zrzuć koło, odkręć nakrętkę od półosi i policz - najpewniejszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rpk1 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Po odkręceniu nakrętki okazało się że jest 23 frezy ale to by nic nie dało bo są jeszcze frezy w które wchodzi półoś a tam są 2 wersje 25 i 30 frezów. U mnie było 25. Przegub wymieniony w polecanym warsztacie w Borzęcinie 250zł z wymianą przy okazji za 200zł uszczelniona i napełniona klima i wlany płyn do wspomagania bo było sucho :). Fajny warsztat mogę z czystym sumieniem polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi