P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Musisz wiedzieć co tam u ciebie siedzi. Standardowo, TRANSELF NFP 75W80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amtrax Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 dokładnie olej to tranself ja zapłaciłem ok 100pln za 4x 0.5l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesto Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 W serisie (kilku serwisach) powiedziano mi, że fabrycznie leje się do JC5 ELF NFJ, a nie NFP. Kupiłem i mam zamiar zalać NFJ - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 ;) Bo w międzyczasie ELF zmienił nazwę, ale nadal to ten sam olej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 dzięki za odpowiedzi ale dalej nie otrzymałem konkretnej informacji ... Czy do wymiany uszczelniacza, simeringu trzeba ściągać skrzynie biegów czy uda się na kanale ?? Jaki olej dolać silnik 1,9 Dti dok 98 ps 98 To co widać na focie to jest przede wszystkim wyciek z pękniętej gumowej osłony. Osłone należy wymienić bezzwłocznie. Można to zrobić samemu ok. godzinki roboty lub dać 50zł mechanikowi (nie trzeba wyjmować skrzyni). Po wymianie wytrzeć skrzynie i obserwować uszczelniać na wybieraku, jak się tylko poci -"olać i jeździć". Jak leci ciurkiem trzeba robić (i tu powinno się wyjąć skrzynie ale są tacy co tną i spawają i nie wyjmują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacas1984 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Cześć, podepnę się, bo dla krótkiego pytania nie chcę zakładać nowego tematu. Na przeglądzie diagnosta stwierdził mi delikatny wyciek na łączeniu skrzynia - prawa (dłuższa) półoś. Na noc podstawiłem talerz, przez dobę poleci z kilkanaście kropel, ale zrobić trzeba. Czy do uszczelnienia potrzebuję tego? http://allegro.pl/uszczelniacz-polosi-laguna-i-megane-i-scenic-i-i6005012355.html Czy jest tam coś bardziej skomplikowanego? Ten uszczelniacz trzeba wymieniać z łożyskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi