Bakalo Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Witam Kupiłem niedawno Megane II kombi 2007r po lifcie (nie wiem za bardzo o co chodzi z tym ph więc piszę rok produkcji). Podczas składania lusterek lewe składa się bez problemu a prawe ani drgnie. Czy możliwe jest, żeby wyjechało tak z fabryki, że kierowcy jest składane a od strony pasażera nie ? Być może ktoś rozwalił i wymienił na takie. Regulacja działa bez zarzutu. Jeśli założyć, że tak go wyprodukowano to czy jeśli kupię takie składane to będzie działać ? Są do kostki podprowadzone przewody czy nie ma sensu walczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Tu się dowiesz co to te Phase i o co w tym chodzi: http://megane.com.pl/topic/22738-ogolne-instrukcja-korzystania-z-forum-meganecompl/ Co zaś tyczy się lusterek, to wina ewidentna w zasilaniu lub w mechanizmie składania. Albo tak jak podejrzewasz zamieniono lusterko na uboższe, albo gdzieś coś nie działa jak powinno. Z fabryki auto wyjechało z obydwoma elektrycznie składanymi skoro lewe się składa i masz taką pozycję na przełączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakalo Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Wielkie dzięki. Wychodzi, że mam Megane II phII :). Zdaje się, że niestety autko miało lekki crash z prawej strony. Szyba pasażera ma inną datę produkcji niż reszta no i to lusterko. Rozebrałem je i niestety nie ma tam silniczka do składania. Wynika z tego, że jeśli kupię składane to nie powinno być problemów z podmianą. Wiązka do złącza zapewne jest podciągnięta do pełnej wersji. Macie jakieś dobre i tanie sklepy z używkami do francuzów w Łodzi lub okolicach. Ewentualnie coś sprawdzonego w sieci (oprócz aledrogo bo to to wiadomo że jest :). Edytowane 14 Czerwca 2011 przez Bakalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ewentualnie coś sprawdzonego w sieci (oprócz aledrogo bo to to wiadomo że jest Ja bym allegro nie skreślał tak od razu na Twoim miejscu. Sam kupowałem kompletne prawe lusterko full wypas do Sceniola drugiego. I nawet jego obudowa była identyczna jak mojej karoserii. Zapłaciłem 200 zł z przesyłką i tylko podmieniłem. A wymieniałem z powodu wyszczerbionej czarnej ramki przy zwierciadle. Samej ramki zakupić nie można było, a jeśli już, to koszta podobne i dochodziła by jeszcze przekładka silniczków i reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi