niezgud Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witajcie, mój problem jest następujący. Włączam klimatyzacje, działa jest spoko i chłodniutko, lecz po kilku chwilach włącza się dmuchawa i .... pojawia się cykliczny odgłos świerszcza z okolic obudowy paska srozrządu lub alternatora, mniej więcej takie okolice. Odgłos jest jednolity i regularny. Samo włączenie klimatyzacji lub wentylatora nie powoduje pojawienia się tego odgłosu, pojawia się wyłącznie po włączeniu klimatyzacji i załączeniu wentylatora. Co to może być... ??? Bo ja dziś się osłuchałem i wyoglądałem i dałem sobie spokój, bo nie wiem skąd się wydobywa, a zaczeło się dziać dobiero wczoraj, bez żadnych ubocznych efektów czy skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Prawdopodobnie cos ze sprezakra klimy, ktora dziala wlasnie na pasek. Co prawda nie rozrzadu a akcesoriow, ale one sa kolo siebie. Szczerze wspolczuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgud Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No tak, ale sprężarka dopiero co była wymieniana, do tego pełen serwis klimatyzacji. Odgłos nie dochodzi ze sprężarki, ale okolic obudowy czy alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Proponuję obejrzeć stan paska i rolek napinających, oraz kółek alternatora i wspomagania. Być może tam jest problem. Większe obciążenie paska i zaczyna piszczeć. Stawiałby głownie na napinacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgud Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Tez mi sie coś wydaje, że może być to któraś z rolek, która stawia większy opór, bo do tego jeszcze przy używaniu klimatyzacji wzrosło mi spalanie o poziomu 14 litrów z 9 przy spokojnej jeździe do 100 km. [ Dodano: 2007-08-24, 16:08 ] Jeszcze pytanko... O jaki napinacz chodzi??? Czy ten od rozrządu czy od napędu akcesoriów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 akcesorii, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi