Jaraz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Cześć! Od zawsze podobały mi się Scenici i teraz, kiedy nadszedł moment wymiany auta, wybór jest oczywisty - Scenic. Znalazłem takie oto auto: http://moto.gratka.pl/tresc/renault-scenic-klimatronic-alu-serw-1-9-diesel-2003r-12702270.html VIN: VF1JM0G0628795145 Dzisiaj jadę je obejrzeć dokładniej, wcześniej był znajomy, mówił, że jest całkiem ok - wizaulnie, bo żaden z niego mechanik. Ktoś z Was może je oglądał? Może dowie się czegoś więcej po Vinie niż ja (wiem tylko, że nie było kradzione w Europie ) Na autobaza.pl: "Dla podanego pojazdu nie ma możliwości wykonania raportu w oparciu o bazę danych CARFAX." Doradźcie, pomóżcie:) Z góry dziękuję! Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Zamazana data na tablicach czyli auto może już długo stać i w taki prymitywny sposób ukrywają ten fakt. W sprawie VIN-u zadzwoń do ASO i spytaj co i jak. Poza tym auto ma być z Niemiec, a blachy jeśli dobrze widzę Włoskie O prebiegu to nawet nic nie mówię, bo skręcony na 200% grubo ponad 100 000. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaraz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Poza tym auto ma być z Niemiec, a blachy jeśli dobrze widzę Włoskie Po czym wnioskujesz, że włoskie? Mi wyglądają na niemieckie ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Niemieckie_tablice_rejestracyjne ) Przebieg - wychodzi na to, że około 14-15 tysięcy rocznie robił. Faktycznie, trochę mało. :/ Dzięki za uwagi J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Po czym wnioskujesz, że włoskie? Po literach na tablicy, jak dla mnie to tam jest IT. Chyba, że to wina kiepskich zdjęć i to będzie 11, a nie IT. Ale tak czy inaczej tandetne zamazywanie daty wygląda niezbyt ładnie. Zadzwoń do ASO, podaj i VIN i poproś o informacje kiedy była ostatnia wizyta, jaki był wtedy przebieg i czy auto w ogóle miało robione jakieś istotne naprawy.. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaraz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Tam jest "11" Od góry idzie dzien, miesiąc rok, w dwucyfrowych blokach. Przyjechał do PL w maju, ale nie pamiętam którego. Czyli nie stoi jakoś absurdalnie długo. Pozdrawiam, J. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez Jaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Przód robiony, zderzak ma inny odcień, maska przesunięta w prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Przyjechał do PL w maju, ale nie pamiętam którego. I gość ukrywa datę, nie łapie tego manewru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaraz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) 0cool: Faktycznie, na pierwszej fotce widać dużą różnice w kolorze, z kolei na trzeciej już wcale. Z kolei nie widzę przesunięcia maski - jeśli mówisz o fotce nr 2, to zwróć proszę uwagę, ze zdjęcie nie jest zrobione idealnie z przodu, auto stoi pod minimalnym kątem, więc może stąd to wrażenie? Dzięki za uwagi I gość ukrywa datę, nie łapie tego manewru Dziwaczna sprawa, bo na rejestracji na 100% jest maj. Jaki sens w ukrywaniu tego? Przecież miesiąc, półtora to nie jest wcale długo. Podejrzane mocno, ale jaki miałby w tym cel? J. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez Jaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Bo ma blachy niemieckie warsztatowe (żółty pasek) i one upoważniają tylko do odstawienia auta do warsztatu. A nie jazdy po drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Więc zamaskował tylko część daty zamiast całe blachy, no daj spokój Przecież logicznie myśląc zamazując samą datę wzbudza większe podejrzenia. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Drogie koleżeństwo, coś mi ta sprawa "śmierdzi" subiektywnie patrząc na to. Czy tylko ja odczuwam takie wrażenie ? I nie mówię tu tylko o ogłoszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaraz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Bo ma blachy niemieckie warsztatowe (żółty pasek) i one upoważniają tylko do odstawienia auta do warsztatu. A nie jazdy po drogach. To nie sa tablice "warsztatowe", tylko zwykle tymczasowe. Rzuć okiem na link z wikipedii, który wklejalem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Jaraz tymczasowe są w Niemczech stosowane tylko aby pojazd mógł się udać do warsztatu. A auto powinno mieć tablice wywozowe z czerwonym paskiem. Tylko ze te są droższe. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaraz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Dzięki za wyjaśnienia faktycznie, tablice różnią się okresem ważności. Czerwone minimum 15 dni, żółte max 5 bodajże. Wracając do meritum: Jutro scenic jedzie na warsztat i zobaczymy co to za gagatek jak będzie ok, to oficjalnie się z Wami przywitam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Tablice są jak najbardziej niemieckie, w tym pasku bocznym (data ważności tablic) to tak jak napisał Jaraz, od góry dzień, niżej miesiąc a na dole rok. Żółty pasek tymczasowe, czerwony wyjazdowe/przygotowany do wyrejestrowania. Jeżeli auto byłoby jeszcze zarejestrowane, to po lewej stronie powinno być jeszcze oznaczenie na niebieskim pasku symbol międzynarodowy danego państwa (D - Niemcy, I - Italia, PL - Polska itd.). Mnie zastanawia jeszcze brak na przedniej szybie po jej prawej stronie naklejki z dopuszczeniem spalań (Euro np. 4 lub 3). Kiedy moje auto przyjechało na lawecie, również miałem taką naklejkę zieloną, no chyba, że to obowiązuje na jakichś tam zasadach i nie dotyczy wszystkich aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi