malysz88 Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 witam nie dawno kupilem meganke i mam problem nie dziala licznik wymienilem juz zegary impulsator komputer a licznik dalej nie wskazuje predkosci moze wy macie jakis pomysl co ja boli z gory dzieki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Jesli masz ABS to posprawdzaj czujniki, czy nie sa brudne i czy maja styk. To one sa odpowiedzialne za pomiar predkosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 W 16 zaworówce jest tak jak napisał Easy. W 8 zaworowym jest czujnik Halla odpowiadający za pomiar prędkości pojazdu zamontowany gdzieś na skrzyni przekładniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Ojciec miał 1.4 z 1996 roku i miał odobny problem. To wziął załatwił sobie ten czujnik co mówi bargar i wszystko chodziło elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Problem był parę razy juz poruszany... u siebie póki co mam to samo tzn. raz pokazuje mi prędkość a raz nie... Dałem auto do elektryka, przeczyścil ten czujnik prędkości ale jest tylko niewielka poprawa. W innym warsztacie powiedzieli mi 200zl za czujnik i 50zł za montaż =250zł ;) Stwierdzili ze nie jest to czujnik od ABSu bo by mi sie świeciła kontrolka ABS... pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 A poprawiłeś styki w kostce przy liczniku ;) W moim przypadku to było to i tylko to ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 ja poprawiłem i nie było to to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz88 Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 kupilem nowy czujnik i nic czyscilem styki przy liczniku kupijem drugi licznik i dalej nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 może w takim razie, przerwany przewód między licznikiem a czujnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Mam właśnie ten sam nurtujący mnie problem. Kupiłem czujnik Halla i nic . Myślę że wymiana zegarów też nie na wiele się zda. Ruszałem stykami i nic. Jeżeli ktoś ma patent na ta dolegliwosc to chętnie posłucham rady eksperta. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon19861 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Szczerze polecam wizyte u jakiegoś elektryka który posiada komputer. W moim przypadku wymienilem czujnik, potem licznik, czyściłem wszystkie styki które udało mi się zlokalizować, w końcu po długich bojach podałem się i pojechałem do elektryka, który stwierdził że jekiś kabel od masy był uszkodzony i skasował odemnie 100 za naprawę. Gdybym odrazu do niego pojechał to zaoszczedziłbym 100 za niepotrzebny czujnik i dużo, dużo nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam,odświeżę temat gdyż mam problem z licznikiem,po wpadnięciu w bardzo głębokie kolejny,a co za tym idzie dużym targnięciu autem licznik zaczął wariować. Później drgał tylko prze gwałtownym dodaniu gazu. Sprawdziłem wszystkie połączenia i są ok,zatrzymałem się na samym czujniku,ale nie mogę go wyjąć :-( Poradźcie jak to zrobić. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam.Możliwe że czujnik u Ciebie jest tak samo zamontowany jak i u mnie, a więc jest tam zabezbieczenie podobne do spinki do włosów a sam czujnik u podstawy ma budowe mimośrodową.Trzeba obrócić czujnikiem wyjąć zabezpieczenie i wtedy wyjąć czujnik. Poczytaj ten temat http://megane.com.pl/megane-i-phi-problem-...-po-vt26485.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dzięki kolego za pomoc,po przekręceniu wyjąłem czujnik bez problemu. Jest pewnie zalany olejem,wiec pozostaje tylko wymiana :-( Chyba że ktoś próbował go wyczyścić? ;-) [ Dodano: 2010-12-21, 19:05 ] Jestem po wymianie czujnika(chodź tuż przed wymianą zaczął czasem działać,raz pokazywał,raz nie),niby jest wszystko ok,ale nie do końca,bo przy dodawaniu gazu(nagłym przyspieszaniu) wskazówka potrafi czasem podskoczyć na chwile o np10km/h więcej i wrócić do danej prędkości :-/ Zdarza się to sporadycznie,ale obawiam się ze wyrzuciłem pieniądze w błoto :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedzior Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam was wszystkich. Chciałem tylko poinformować że jestem tu nowy wiec jeśli robię coś nie tak to bez stresów poproszę Przechodzę do rzeczy a wiec w zeszłym tygodniu przestał mi działać wskaźnik poziomu paliwa, temperatura silnika i na następny dzień prędkościomierz tzn przeskakuje tak jakby co 20 km jak przyśpieszam a opada co 30-40 różnie. Zdjąłem deskę odkręciłem, oglądałem wszystkie podłączenia ok nic się nie wypięło. Moje pytanie jest takie. Chce wymienić na sprawny i wiadomą rzeczą jest że chce taki sam ale czy różnią się one jakoś wewnętrznie ? Słyszałem ale nie wiem czy to prawda że są jakieś dwie różne pamięci i podobno czymś jeszcze aczkolwiek tego już nie wiem. Prosiłbym o poradę Pozdrawiam przeniosłem do odpowiedniego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi