wiewior1234 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam wszystkich forumowiczów! Nie było mnie tutaj chwilkę czasu i moim oczom ukazało się bardzo ładne forum- gratuluję! Ale do rzeczy. Mam taki problem, że gdy zgaszę silnik to nie mogę zamknąć centralnego zamka. Gdy ponownie wchodzę do samochodu i przekręcam kluczyk nie świecą się kontrolki. Wtedy muszę podnieść maskę, poruszyć klemami od akumulatora (ale nie dokręcać tylko poruszać, bo są dokręcone) i prąd wraca. Mam więc pytanie, czy to mogą być zabrudzone w jakiś sposób klemy, a jeśli tak to jak to wyczyścić, albo może coś innego. Akumulator jest ok bo jak już prąd "wróci" to zapala bez problemu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasta1990 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Przeczyść klemry np. papierem ściernym ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Klemy nie mogą być luźne, powinny być tak przykręcone, żeby się nie ruszały. Jeżeli klemy są mocno przykręcone do biegunów akumulatora to sprawdź kable podłączone do klem i śrubę przykręconą do nadwozia, na kablu masowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi