addict Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 witam. wreszcie jakies konkretne forum o megane. moze dogonimy zadufane w sobie krc;) w miare mozliwosci bede sie staral pomoc. ale nie o tym mowa. pytanie podstawowe jak wygladaja wasze plany co do tuningu auta w nowym roku? przedstawcie swoje dotychczasowe osiagniecia. na poczatek napisze cos od siebie. auto to megane ph2. posiadam je od 2 lat. do tej pory zaszlo w nim kilka zmian: 1. felgi allesio f1 16x7,5, na to zalozone dunlopy sp sport 195/55. oponki miodzio. abs sporadycznie sie wlacza. na mokrym i na suchym daja rade. felgi takie bo dezent f na ktore sie uparlem nie sposob bylo dostac. nawet slynny netcar nie mogl mi ich sprowadzic. 2. tlumik upgrade revolver s. z tego nie jestem zadowolony. fakt ze ladnie wyglada ale jest ciut za glosno. narazie bede walczyl i wyciszal drzwi matami bitumicznymi. jak nic nie da to zmiana na jakiegos ultera ale juz nie mugen. 3. zmiana podswietlenia zegarow. tutaj to juz wlasna inwencja. podswietlenie tarcz jest teraz niebieskie, wskazowki zas swieca sie na czerwono, a wyswietlacz kompa jest bialy. ladnie to nawet wspolgra. srodkowy wyswietlacz z zegarem jest niebieski. niestety zmiana podsiwetlenia srodkowej konsolety to juz inna bajka wiec narazie sie tego nie podjalem. to z takich wiekszych zmian. sa tez pierdoly typu 2-tonowy klakson od laguny 2, grille od coupe czy listwy pomalowane w kolorze nadwozia w planach jest obnizenie przodu 30mm weitec`ami i jezeli szczescie dopisze swap na 1.8 16v od laguny. to drugie jest narazie odleglymi planami. nie wiem jak to bedzie ze skrzynia. zdjecia oraz film z dzwiekiem tlumika wrzuce niedlugo na ftpa i dam linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokker Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 moze jakieś fotki ;> szczególnie interesowałby mnie wygląd przerobionego podsietlania wnętrza bo tez sie nad tym zastanawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam, Fotki, fotki i jeszcze raz fotki. Rozumiem, że masz Megane I. A to "krc" to.....? Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
addict Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Rozumiem, że masz Megane I. A to "krc" to.....? krc=klub renault clio narazie bez foty zegarow, musze odnalezc w archiwum albo nowa zrobic. a tu krotki film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Mam na klapie taki sam spojler. Strasznie mnie on wkurza jak cofam :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 I tak nic przez ten kuper nie widać jak coś niskiego za autem ;-) Mam na klapie taki sam spojler. Strasznie mnie on wkurza jak cofam To czemu go nie zdejmiesz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Bo zostaną dziury w klapie. Gdyby nie to, to już by go nie było. Ogólnie nie bardzo mi się on podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Rozumiem - też nie lubię udziwnień ;-) Ot dodatkowy bajer i opór powietrza :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
addict Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 i tak i tak nic nie widac jak sie cofa wiec ta lotka nie robi zadnej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 niekoniecznie dodatkowy opór powietrza jezeli jest to spojler seryjny lub o wzorze podobnym do seryjngeo to zamontowanie takiego spojlera moze doprowadzic do poprawy opływu pwietrza wokół auta . [ Dodano: 2007-02-28, 20:57 ] co do auta użytkownika addict to powiem krótko; moja ulubiona meganka w miescie widziałem ją wielokrotnie (m .in na Zajączka na Żoliborzu) i musze powiedziec ze bardzo mi sie podoba napisz prosze gdzie lakierowałes listwy zderzaków i klamki poniżej zamieszczam zdjęcie swojej Reni; niestety bez niczego ciekawego; brzydkie tło a do tego zdjęcie robione na szybko z telefonu zakres zmian; -felgi alu 15' na dystansach 25mm na strone; przód i tył -białe kierunki boczne -chromowany grill -chromowane podkładki pod tablice -spojler na tylniej klapie -car audio pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Ładna! Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Ladne ladne jak dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesper22 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Fajniutko, a masz jakieś plany na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 dziekuje za miłe słowa plany?? hmm. niestety niebardzo auto mam już prawie 3 lata, wiec co było do zrobienia już zrobiłem, tymbardziej że mam teraz inne cele finansowe (mieszkanie) myśle o lakierowaniu listw i klamek; te czarne plastiki strasznie mnie irytują powyższe zdjęcie jest trochę kiepsko zrobione; po prostu "na szybko", z telefonu a do tego auto stoi na zamarzniętym śniegu (zeszłej zimy) i dupe ma strasznie podniesioną a prawe przednie koło "wisi", chciałem wrzucic "artystyczne" zdjęcia, ale chyba rozdzielczośc była za wysoka i nie chciało sie wgrac :-/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 A co myślicie o tej lotce u góry tylnej szyby? Spełniała by swoje zadanie a jednocześnie nie pogarszała pola widzenia jak ta dolna - tylko gdzie to dostać (tylko na dół widze) i jak to zamontować? Widywałem takie Meganki już, ładnie wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi